Werking

In de kern van Betekom – de Betekomse Atletiekvereniging BETA – is een ruime recreantenwerking actief.
We zijn een groep van ongeveer een 50-tal lopers: jong en oud, mannen en vrouwen.
De recreantengroep telt 2 jogbegeleiders waarvan elke training minimum één begeleider aanwezig is.
We trainen dan ook het ganse jaar door, winter en zomer. Trainingen zijn maandagavond en woensdagavond van 19u tot 20u. Maandagavond bestaat uit een duurloopje. Woensdagavond bestaat uit een intervaltraining.
 
We hebben een eigen uitrusting: blauwe singletjes of T-shirts met het Roba logo. Heel wat recreanten zijn tijdens het weekend terug te vinden in het stratenloopcircuit, maar ook de meer recreatieve of sociale events zoals de Leuvense eindejaarscorrida, Levensloop, of onze eigen zondagochtendloopjes dikwijls met een knabbel en babbel achteraf.
 
Tweemaal per jaar werken we naar bepaalde doelen toe die op voorhand worden bepaald. In 2023 was dat “Rund um den See” in Bütgenbach en de “Mooiste Halve” Donkmeerloop in Berlare.
We werken dan met trainingsschema’s gedifferentieerd voor 4 groepen.
A-Groep: Dit zijn recreanten die sneller lopen dan 12,5km/h. (wedstrijd 10km afstand)
B-Groep: Dit zijn recreanten die tussen de 11 en de 12,5km/h aan kunnen.
C-Groep: Dit zijn recreanten die 10 a 11 km/h aan kunnen.
D-Groep: Dit zijn recreanten die enkel als doel hebben aan een rustig tempo een wedstrijd uit te lopen of puur lopen voor het plezier, de ontspanning, de gezondheid, het sociale...
 
We trachten de betere recreanten, indien ze wensen, te begeleiden met de mogelijkheid om door te groeien naar wedstrijdloper, waarna ze verder aansluiting kunnen vinden bij de wedstrijdatleten binnen onze atletiekclub. We schenken wel evenveel aandacht aan de echte recreant. We waken erover om een evenwicht te vinden tussen deze twee.
Daarom organiseren we regelmatig activiteiten waar we met zijn allen aan deelnemen, naast het samen deelnemen aan stratenlopen of evenementen, besteden we aandacht aan het sociale aspect:

  • Onze eerder vernoemde zondagochtendloopjes: regelmatig stippelen we een mooie ronde uit met verschillende afstanden, veelal in de natuur, die we in tempogroepjes afleggen. Hiervoor werken we ook samen met de andere kernen zodat we niet beperkt blijven tot onze eigen gekende omgeving
  • In december, rond Kerstmis, houden we onze jaarlijkse kerstloop, we lopen dan met onze kerstmuts naar de kerststal in Betekom waar we samen ons origineel kerstlied zingen (elk jaar komt er een strofe bij). Vervolgens zetten we onze weg verder en brengen een bezoekje aan iemand van de club, meestal iemand die we al even moesten missen door ziekte of kwetsuur.
  • In 2023 introduceerden we opnieuw een pelgrimstocht naar Scherpenheuvel: we liepen over meestal onverharde paadjes van Betekom naar Scherpenheuvel. Uiteraard kon er ook onderweg worden aangepikt.

* Jaarlijks proberen we ook een feestje te organiseren: dit is een gezellig samenzijn waar kan bijgebabbeld worden bij een hapje en een drankje (een BBQ, een Italiaanse avond, een kaas- en wijnavond, …)

Start-To-Runners Betekom 2017
Start-to-Run deelnemers Betekom 2017. Proficiat.
recreanten warmste week
Lopen ten voordele van een goed doel.
recreanten oostende
ROBA-recreanten in Oostende.
recreanten jogging
ROBA-recreanten tijdens jogging.
recreanten aarschot
ROBA-recreanten tijdens event in Aarschot.

start 2 run