Verslag veldlopen Pelt en Lebbeke

12/11/23 - Pelt & Lebbeke (Veldlopen)

Naast Mechelen en Tessenderlo kregen we ook nog vanuit Pelt en Lebbeke het bericht dat er ROBA’s actief waren op hun veldloopcircuit.
In Pelt stonden Jelle en Nino Knapen aan de startlijn bij de 1° jaars miniemen, en zij zouden er de finishlijn passeren als 29° en 30° deelnemer. Dit bracht hen alweer de nodige punten op binnen dat fameus ‘Limburgs Cross Circuit’.

In het Oost-Vlaamse Lebbeke zijn ze blijkbaar niet bezig met een provinciaal criterium, maar onder de 570 ingeschreven lopers bevonden zich wel 5 Roba’s, allemaal komende vanuit ons Berlare-team natuurlijk. Bij de pupillen meisjes zagen we er Iris Wulteputte knap 4° worden bij de 2° jaars, en bewees daarmee eens te meer haar looptalent. Ook bij de cadetten jongens wist ons drietal Jarne De Wilde, Emiel Aelterman en Samuel Van Assche zich in de kijker te lopen, door na een prima start mooi 6°, 11° en 17° te worden, en dat als … 1° jaars. Vooral Emiel liet een zeer goede indruk, met vooral een sterke slotfase, en van Jarne weten we dat hij zich kan vastbijten in een situatie, beter dan wie ook.  
Wie ook een voortreffelijke start kende was onze scholiere Laura De Saeger, zoals onderstaande foto duidelijk aangeeft.
l1 
De latere winnares muisde er meteen vandoor, maar daarachter vormde zich een achtervolgend groepje van 6 meisjes, waaronder Laura. Het tempo lag pittig hoog waardoor de deur langs achter openstond, want 3 van hen werden onverbiddelijk achtergelaten. Laura was lang in strijd voor positie 3 & 4, maar in de laatste ronde moest ze wat meters prijsgeven, en werd het plaats 4, dus net naast het podium. Mentaal is dit toch een opsteker, want ze weet dat het qua fysieke paraatheid de juiste kant op gaat, zij het met … ‘alweer’ die verdomde 4° stek.

Rudy

Uitslagen: = zie atletiek nu