Verslag veldloop Vilvoorde

27/11/2021 - Cross Vilvoorde

7 ROBA’s op het erepodium!

Welgeteld 34 Roba’s maakten hun opwachting in het mooie Drie Fonteinenpark in Vilvoorde, en 7 onder hen mochten zich netjes opmaken voor het erepodiumgebeuren. Sinds vorige week (Kortenberg) weten onze supporters dat ze vroeg naar de betrokken veldloop moeten afreizen, of dat ze anders al meteen een eerste hoogtepunt missen, en dat was hier niet anders. Onze 1° jaarspupil Lenthe Nijs liet er niet de minste twijfel over bestaan wie de sterkste was in haar koers, meer zelfs, ze liep 7 volle seconden sneller dan de winnares bij de 1 jaar oudere meisjes, met ondermeer Eloise Servotte op plaats 9, en ook de eerste knaap in koers bij haar mannelijke leeftijdsgenoten moest nog een volle seconde toegeven op ons talentrijke meisje uit de Oranjestad. Het was een streling voor het oog om haar zo stijlrijk (onderstaande foto zegt genoeg) te zien ronddwarrelen in dat mooie park van die Brusselse randstad.

vilvoorde 1
 Lenthe, hier een klasse apart … (foto Jo)

Bij de miniemen was het vooral uitkijken naar de 1° jaars bij de jongens, waar ons duo Milo Caers en Samuel Van Assche van start gingen te midden van een 41 koppig peloton. Ook zij waren klaar voor de ondertussen afgelaste koers volgende week in Wespelaar, want Samuel werd knap 5°, en Milo liep nog een kleine 6 seconden sneller, en mocht zodoende als 3° gaan aanschuiven voor de medaille-uitreiking. Ook Robbe Van Damme, hier fraai 13° bij de 2° jaars, en onze meisjes Ella Hauqier (24° bij 1°j min) en Emma De Bock hoopten we voor eigen volk te kunnen begroeten, zeker na die fraaie 10° stek van Emma hier. Onze HERA-collega’s hebben, gezien de actuele situatie (alsmaar stijgende COVID-cijfers … ) echter besloten om de cross niet te laten doorgaan, een zeer moeilijke beslissing natuurlijk, maar eentje die we dienen te respecteren.

Terug naar Vilvoorde, waar we bij de cadetten een knappe 5° eindplaats van Maxime Hulders mochten noteren, en die hier slechts een kleine 4” tekort kwam voor brons. Isas Van Assche (puike 11°stek) en Senne Caers (50°) waren onze 2 andere jongens. Bij de meisjes was Xantippe Servotte onze sterkste aubergine-loopster, en dat met een 16° plaats, voor Axelle Keymeulen (22°), Fien Van Hecke (25°) en Laura de Saeger, die zich op positie 29° wist te hijsen.

Met Ulrike Vandoolaeghe aan de start wisten we meteen dat er top-3 in de lucht hing bij de scholieren meisjes, en onze YA-girl stelde ons absoluut niet teleur. Finaal bleek alleen de thuisloopster Kaat De Staercke een maatje te sterk voor Urike, die hier dus alweer fraai 2° werd, voor ondermeer Lisa Van Damme (15°) en Femke Verhoeven, die beslag legde op plaats 17. Bij de jongens stonden er 31 gasten aan de start, en daar beschikte Seppe Bossaert (18°, nog last van zijn verkoudheid) over de beste ROBA-papieren, voor Milan de Saeger (19°, een kleine 11 seconden na zijn clubmakker) en Ruben Verspeurt (22°).

Net als Urike bij de scholieren hebben we met Silke Uyttendaele bij de juniors een dame rondlopen die ons nu cross na cross heeft verwend met een podiumplaats, en ze was niet van plan om hier op de Sparta-cross daar al verandering in te brengen. De nummers één en twee waren geen haalbare kaart, maar voor positie drie bleek ze al snel een maat te sterk voor de rest van het deelnemersveld.. Bij de heren juniors konden we beroep doen op Lander Dewyngaert, en hij kreeg de 18° plaats achter zijn naam.

Met onze eigen veldloop in het achterhoofd had ook Lise van Casteren (zie foto) zichzelf een enorme mentale boost-injectie gegeven, door hier na een goede start zeer fraai stand te houden qua tempo- opbouw, wat resulteerde in een uitstekende 6° plaats, en dat op 30 seniors dames. Haar fraaie glimlach aan de meet sprak boekdelen. Ook Elien Osselaer (14°) en Daniële Van Os (20°) zijn met hun optreden hier alweer extra gewapend voor de rest van het ‘onzekere’ veldloopseizoen.

Vilvoorde 2
Mentale opsteker voor Lise (foto Merel)

Datzelfde kan en mag ook gezegd worden van onze masters, want bij de heren +50 kregen we een ware one man-show voorgeschoteld door Chris Wouters, die bij wijze van spreken al gewassen was tegen de nummer twee (49” achterstand…) over de meet kwam. Wim Wuyts (16°, op 39) was van zeer nabij getuige van Chris zijn huzarenstukje. Maar ook bij de dames +35 vielen we in de prijzen, en daar stond Elke Heirman borg voor, door hier schitterend als 2° binnen te lopen, voor ondermeer Wendy Vermaelen, die 15° werd. Alweer een naam om te onthouden, en wederom komende vanuit onze Berlare-kern! Bij de jonge masters heren deed Wim de Pauw (zie foto) een goede zaak, door

Vilvoorde 3
Wim in actie, zonder verzwakking (foto Merel)

niet alleen goed te starten, maar daarenboven ronde na ronde op te schuiven, en finaal als 25° over de meet liep, voor ondermeer Johan Vermaelen (37°).

Tot slot nog onze heren seniors, waar we konden rekenen op Ruben Carchon (finaal 41°) en de fraai lopende Wout Coenegracht, die 12° werd. Vooraan was ondertussen Timothy Convents het beste van zichzelf aan het geven, maar net als vorige week in Kortenberg moest hij het hoofd buigen voor 2 concurrenten, in dit geval Ward Van Der kelen, van de club uit Aalst, en Simon D’Hoore, die voor AV Molenland uitkomt (zie foto).

Vilvoorde 4
Timothy, na Kortenberg weer in de prijzen!

Vooral in het 2° luik van de koers voelde hij dat die bronzen positie hier het hoogst haalbare was. Zo en zo kunnen we stellen dat Timothy met zijn eerste veldloopresultaten bezig is om een bijzonder mooi verlengstuk te breien aan zijn voorbije prachtige pistecampagne. Voor ons hoeft dat sportieve sprookje van deze sympathieke senior nog niet snel te stoppen …

Rudy

Volledig uitslag

Vilvoorde 5

Vilvoorde 6
2x DAK geheel bovenaan! (foto’s Jo)