Verslag veldloop Genk - Roeselare - Indoor Antwerpen

28/11/2021 - Cross Genk - indoor Antwerpen - Cross Roeselare

Winterse taferelen in West-Vlaanderen …

Op hetzelfde moment dat een aantal Roba’s het beste van zichzelf aan het geven waren in Roeselare, was onze miniem Mathieu Maes naar het Limburgse Genk afgezakt om er te schitteren in de Sint Barbaraveldloop, en hij lukte in zijn opzet, met een mooie 7° plaats.

genk1
onze Mathieu in het Limburgse Genk (Foto Jo)

Op het indoorgala in Antwerpen was voorbije zondag onze cadet Inte Wouters van de partij, en zij liet op de 60m vlak een tijd van 8”93 optekenen. Ook onze minieme Hanne Smit maakte er haar opwachting, en dat 1 week na haar schitterend crossoptreden in Kortenberg. Hier geen slijktoestanden, maar wel de zandbak voor het verspringen, en daar kwam ze uit op een 3m84.
Ook op de 60m had ze haar zinnen gezet, en daar kreeg ze een 9”69 achter haar naam.

We keren terug naar het crossgebeuren, meerbepaald naar Roeselare, en in dit geval kon het contrast tussen de knusse warme Antwerpse indoorhal en winterse omstandigheden aldaar … onmogelijk groter zijn. Onderstaande foto zegt trouwens alles … onze meisjes Joke Tytgat en Fien Peeters die na alweer een beresterke koers als nummer één en twee op het erepodium staan te rillen van de koude …

roeselare1
(Foto Anneleen)

Onze jeugdtrainer Anneleen, hier in haar rol als mama van het Peeters-trio, had het over ‘verkleumde meisjes die binnenliepen, na een koers in de gietende regen, en al vanaf de startlijn letterlijk tot aan de enkels in ijskoud water’. Als bezorgde moeder voegde ze er meteen nog aan toe dat het ‘geprul met die veel te grote mondmaskers voor die kleine verkleumde snuitjes op het podium, niet meteen haar eerste prioriteit was, maar wel het snel terug lekker warm krijgen van onze kampioenen in spee’.
Ook onze 3° miniem in koers, Ana Sueters, die hier 16° werd, moet zich onderweg naar Roeselare (het regende de Godganse tijd, werkelijk met bakken uit de hemel…) toch ook afgevraagd hebben … wat gaan we daar eigenlijk zoeken …???
Bij de cadetten wist Noor Peeters ditmaal mooi stand te houden, mede door iets voorzichtiger te starten op dit loodzware modderparcours, waardoor ze nog in het 2° wedstrijdgedeelte een tandje bij kon steken, en mooi in het pak als 22° eindigde, te midden van atleten waar ze normaal hoort te zitten. Dus een tevreden Noor ditmaal, en datzelfde geldt ook voor haar 1 jaar oudere broer, Lars Peeters, die zich hier alweer op het podium wist te hijsen, met zijn 3° eindplaats, na het sterke duo Willem Renders (liep vanaf het begin op kop) en Mats Vervoort. De grootste concurrent, zei Lars achteraf, was die … bijtende kou…
 

roeselare2
slijk, hagel en ijswater, vraag het maar aan Lars ….

En of de omstandigheden nog niet erg genoeg waren bleven ze maar talmen bij de start van de seniors heren, waarbij onze 2 jonge, talentrijke gasten, Yorick Van Kerkhoven en Lenn Teugels, in het natte water stonden. Zonder zelf aanwezig geweest te zijn, durft ondergetekende te stellen dat dit niet het ideale terrein kon zijn voor deze 2 mooi lopende atleten, die het eerder moeten hebben van een parcours waarop ze met hun ‘tempolopen’ weg kunnen, eerder dan evenwicht zoeken te midden van plassen en modderstroken. Na 1 ronde passeerden ze ongeveer in 26° (Yorick) en 30° (Lenn) positie, en veel positieverschuivingen zaten er blijkbaar niet in. Yorick viel iets terug naar het einde toe, terwijl Lenn net terug sterker voor de dag kwam in de finale ronde, waardoor ze aan de meet in mekaars buurt zaten, met de positie 30 voor Yorick en 31 voor zijn clubmakker Lenn.

Wel ‘tevreden’ over haar eigen optreden was onze senior Merel Geerts, die net als in Mol de korte cross afwerkte, en wat haar hier eindpositie 27 opleverde. Ook zij startte niet te gek, waardoor het een inhaalrace werd in het 2° deel van de koers, en dat voelt natuurlijk ‘goed aan’. ‘Dit was wel mijn ding’ liet ze met een zekere kwinkslag achteraf weten.
Onze junior Vince Van Winckel denkt daar waarschijnlijk enigszins anders over, want hij moest hier tevreden zijn met positie 36. Ook hij kon zijn fraaie paslengte hier totaal niet laten renderen, en vooral de laatste 2 ronden waren er teveel aan.
Bij de masters tot slot kreeg Chris Wouters, gisteren nog winnaar in Vilvoorde in quasi tegenovergestelde omstandigheden, de 24° plaats achter zijn naam (als 4° in zijn eigen leeftijdscategorie), en hield hiermee nog Jeroen Rijnders (30°), Nico De Roeck (45°) en Redgy Tytgat (64°) achter zich.

roeselare3
Lenn en Yorick, in de buik van het peloton!  (foto YA)

Mooi om zien was de zege van onze ex-clubgenote Nina Lauwaert, die hier even de puntjes op de i kwam zetten in de lange cross voor de dames, en nu stiekem uitkijkt naar het Europees kampioenschap in Dublin. Het is haar zeer gegund!

rudy

roeselare4
Merel in ‘goede doen’, op de korte cross! (foto Sven)