Verslag PK - KVV - WK Masters

ROBA-MASTERS IN DE KIJKER ... van MALAGA tot MERKSEM

Er zijn minder leuke oorden dan het Zuid-Spaanse Malaga om aan een wereldkampioenschap atletiek voor Masters te kunnen deelnemen. Dat verklaart wellicht de ruime en sterke internationale bezetting van dit WK dat om de twee jaar georganiseerd wordt in de eerste helft van september. Ook enkele ROBA 's schreven zich in en liepen er zich mooi in de kijker.

Zo onze Belgische kampioene 400m (W45) Vera MEURIS. Zij vormde, samen met Lizzy Immesoete (ACME), Greetje De Greef en Benediekt Van Damme van RAM, een te duchten Belgisch kwartet op de 4×400m (W45). Zij strandden net naast het podium, met een mooie 4de plaats (4'22"08), na Duitsland, Italië en Spanje.
Voor de finale van de 800m (W45) hadden zich drie Belgische dames geplaatst, met diezelfde Vera MEURIS, die zich met een seizoensbeste van 2'29"42 al behoorlijk verdienstelijk had gemaakt. In de finale zette zij 2'31"83 neer en werd de 11de plaats haar deel. Uit de bijzonder uitgebreide uitslagenbundels pikten we ook nog Omer VAN NOTEN op, de ROBA-master met het rijke palmares, met eremetaal op Vlaams, Belgisch, Europees en wereldvlak.  Eind vorige winter werd hij nog Belgisch kampioen cross bij de zeventigers en won hij goud op het BK 800m indoor (M70). In het zonnige Malaga finishte hij als 27ste in de internationaal sterk gekleurde cross country. Op de 5000m (M70) liep hij als 16de over de finish in 22'59"69. Ook Diziana VAN GOIDSENHOVEN zocht haar heil buiten de piste en eindigde verdienstelijk 32ste in de halve marathon (W40). De wedstrijd ging om 9 u 's morgens van start. De thermometer wees toen al 28 graden C aan in Malaga.

Vlaams goud, zilver en brons

Op 22 september was MERKSEM the place to be voor onze Masters en hun Kampioenschap van Vlaanderen Atletiek. De competitie opende mooi voor Wauter VANDENBERG met een 3de plaats op de 100 m (M35) in 12"37 en een klinkende zege op 200m in 24"96. Van een entree gesproken! Onze provinciale kampioene 800m indoor (W45), Ilse DE CONINCK eindigde in de W35-wedstrijd op 400m als 5de in 1'22"74, goed voor een derde plaats in haar leeftijdscategorie  (W45).
De 1500m-wedstrijd W35 bracht 11 deelneemsters aan de start. Myriam JUVEYNS finishte als 3de in 5'20"33 (pr)., goed voor goud in haar categorie W40. Zij werd op de hielen gezeten door onze Belgische kampioene op 1500m en 5000m (W50), Jeannine VAN DER HOEVEN in 5'29"49, wat Jeannine de Vlaamse titel 1500 m (W50) opleverde. De W40-master, Diziana VAN GOIDSENHOVEN, werd  negende in diezelfde wedstrijd in 5'57"09, goed voor zilver in haar leeftijdscategorie. Diziana nam kort daarna ook nog de 5000m voor haar rekening.  Resultaat :21'01"05 en 5de W40.
Ook Ilse DE CONINCK stapte voor de tweede maal in de arena en greep, na 2'58"56, het goud op de 800m (W45).
Dan volgde het succesverhaal van snelle man Joost GRYMONPON. De vijfenveertigers en de vijftigers startten samen in hun tactisch gelopen 800m. Joost tikte als tweede aan, maar werd wel kampioen bij de M45-masters in 2'14"14. Vijfenveertiger Wouter VERBIST zette in dezelfde race verdienstelijk een tijd neer van 2'18"14.
En Joost GRYMONPON was opnieuw in de running, ditmaal op 1500m (M45). Hij kwam na 4'29"30 slechts 17 honderdsten tekort voor de overwinning. Onze Belgische kampioen 1500m (M45) ging in die wedstrijd o.m. de ROBA 's Jan DE RAET (4'44"72) en Wouter VERBIST (4'45"73) vooraf. Jan DE RAET mocht op het podium voor zilver in zijn categorie (M50).
Ook Omer VAN NOTEN bond de spikes aan te Merksem voor een 5000m. Resultaat: zilver, in 22'19"09 bij de zeventigers.
Het succesverhaal van de ROBA-zestigers Hubert GRANDJEAN, Redgy TYTGAT, Marc HUYSMANS en Luc COREMANS en hun Belgisch record 4 × 1500m in 22'18"08 op de piste te Betekom, is genoegzaam bekend. Een van hen, Hubert GRANDJEAN, ging te Merksem op zijn elan verder en pakte er de Vlaamse titel 1500m (M60) in 5'24"62. En er hing nog ROBA-goud in de lucht daar op diezelfde afstand.  Mannen met podiumervaring als Paul ARNOETS (5'52"29) en Omer VAN NOTEN (6'25"57) werden Vlaams kampioen in de leeftijdcategorieën M65 en M70.  Redgy TYTGAT (M60) liep zijn seizoensbeste 1500m te Merksem in 6'12"10.
Vermelden we bij de vijfenvijftigers nog de 9de plaats van Wilfried DE COSTER in het hoogspringen  (0,95m) en zijn 7de plaats in het verspringen  (1,71m).
De leeuwenschildjes dansten daar te Merksem tijdens de podiumhuldigingen. En sommige kleurden er mooi ROBA-aubergine.