Verslag indoormeeting Heusden-Zolder

30/12/2021 - Heusden-Zolder (indoor)

Nieuw clubrecord voor Sietske!

Op de zogenaamde Sylvestermeeting van onze collega’s van AVToekomst waren weer een aantal Roba’s actief, en ze zullen zich de verplaatsing naar het Limburgse Heusden-Zolder niet beklaagd hebben. Zo was Sietske Lenchant actief in de kogelring, en zij zorgde meteen voor vuurwerk door 13m92 te gooien, waarmee ze het haast 5 jaar oude record van Katelijne Lyssens (13m84) uit de ROBA-tabellen ranselt. ‘Beter dan ik voor ogen had’ zei ze achteraf, en dus een zeer tevreden atlete.

Aan diezelfde ring verbeterde ook Tine Vertongen haar PR-afstand bij de scholieren meisjes, en bracht deze op 11m44. Op de 60m was er geen kruit opgewassen tegen haar 7”76 in de reeksen, een tijd die ze in de finale nog verbeterde tot 7”72. En zeggen dat haar trainers (ondermeer Peter, zie foto) de trainingen nog aan het opbouwen zijn, dus nog niet volledig inzetten op pure snelheid.

Tine
Tine Vertongen

Op dat spurtnummer zagen we ook nog Benthe Leysen (8”45) en Aaike Vandenberg (8”95) het beste van zichzelf geven in diezelfde scholierenreeks, terwijl Olivia Wittevrouw bij de cadetten een 8”74 achter haar naam kreeg. Willem Tiri liep zowel tijdens de reeksen als in de finale exact dezelfde tijd, zijnde 7”89.

HZ02
‘even poseren’ voor de foto …

Met 8m29 zat cadet Stan Vertommen meteen op zijn kogel-niveau van vorig jaar, en dat al direct bij zijn eerste poging. Ook op de 60m mocht hij 2 maal de spurtblokken hanteren, want zijn 7”93 was goed voor positie 3, waardoor hij een finalerun (7”95) als extra toetje kreeg aangeboden. Zijn vriend Kobe Coenen kwam aan de polsstokstand uit op 3m10, en de papa van Aaike, Wouter Vandenberg had ook zijn spikes meegenomen naar het epicentrum van de Limburgse atletiek, en liet een fraaie 7”91 optekenen op de korte spurtafstand. Zijn eigen master clubrecord (7”86) ligt dus stilaan terug in het vizier …

rudy

De volledige uitslag via Atletiek.nu