Verslag indoormeeting Heusden-Zolder

23/12/2021 - Heusden-Zolder ‘indoor KERSTAVONDMEETING’

onze nieuwkomers laten meteen van zich horen!!!

Zes ROBA’s doken nog snel de mooie indoorhal van Heusden in, vooraleer bij de feesttafel aan te schuiven, en ze bleven er gelukkig niet onopgemerkt. Exact de helft van hen waren tijdens de oktobermaand onze rangen komen versterken, al dient gezegd dat ze al een tijdje onder de vleugels zaten van ROBA-trainers, en dus hun overstap niet geheel onverwacht was. Zo kwam 1° jaars scholiere Benthe Leysen over van Looise, en vond in DAK het warme en veilige nest van het trainersduo Lode en Zacarya. In Diest en Betekom kennen we ondertussen ook al de trainingsernst van het scholieren-duo Rune Ginkels en Tinne Vertongen, die de overstap maakten vanuit RCTienen, mede omdat ze al een tijdlang in zee waren gegaan met ons ‘meerkampteam’, waar trainers als een Peter, Sietske, Floris, Inge en Lien het beste van zichzelf geven. En dat we aan deze nieuwe enthousiaste clubgenoten veel plezier gaan beleven moge duidelijk zijn. Op 12 september keken we in Lier (Belgisch kamp cad-schol) al met enige ‘extra belangstelling’ uit naar het speerwerpnummer bij de cadetten meisjes (Benthe mooi 5°, schitterend werk van Zacarya), alsook naar het hoogspringterrein waar 1° j scholier Rune zich via een haast vlekkeloze reeks sprongen beloond zag worden met de bronzen plak, voor die fraaie 1m91 hoogte. Helemaal indrukwekkend was het dubbel optreden van Tinne, die er als 1° jaars scholier zilver (op de 100m) en goud (indrukwekkende 200m!) binnenhaalde. Niet dat we helemaal verrast waren natuurlijk, want eerder in Deinze bleek ze al de Vlaamse spurtkoningin te zijn op beide nummers, en ook op het nationaal titeldebat ‘meerkamp’ ging ze zonder verpinken de gouden plak opeisen.
Uitgerekend op de 23° december, haar … verjaardag, trok ze voor het eerst onze auberginekleuren aan, en het was hier meteen bingo. Zowel op haar 60m vlak als de 60mH liet ze met respectievelijk 7”69 en 9”06 een PR-tijd optekenen. Ook Benthe kroop op diezelfde afstanden in de startblokken, en ook haar 8”38 en 10”27 bleken een persoonlijke besttijd te zijn. Knap dames!

Tinne
gelukkige verjaardag, beste Tinne!!!

Onze Jongens Willem Tiri en de reeds genoemde Rune Ginkels zullen inwendig wel gevloekt hebben, met zo’n mooie, jarige, kersverse 16 lentes jonge dame naast zich, en dan toch u moeten houden aan die klote 1,5m-regel …. Dan maar afreageren op 60m vlak dacht Willem, en dat loonde meteen. Zijn 7”69 was direct goed voor een persoonlijke besttijd, en dat huzarenstukje werd door Rune netjes overgedaan, maar dan op de 60mH (PR 8”69). Ook aan de verspringbak kon Rune zich uitleven, maar dat lukte maar echt bij zijn laatste sprong (6m25). Bij de cadetten meisjes konden we op Olivia Wittevrouw rekenen, en niettegenstaande een wat verstoorde opwarmingsfase (… werden te lang opgehouden net voor de start …) schudde ze hier een PR-chrono van 8”69 uit de benen.   

Rune
welkom bij ROBA, beste Rune!

Te midden van al dat jeugdig geweld was ook onze Hera-master Peter De Cat het beste van zichzelf aan het geven, en hij had daarvoor de 60m vlak en de verspringstand uitgekozen. Op dat korte explosieve spurtnummer liet hij een mooie 9”68 optekenen, en in de zandbak kreeg Peter er een 4m18 achter zijn naam.

Komende dagen staan er nog een aantal indoorwedstijden gepland, waar ook weer ROBA-atleten zijn ingeschreven. Ook onze fondlopers hopen op een enigszins ‘normale’ verderzetting van hun geplande cross-programma. Laat ons hopen dat de wetenschap snel ‘zicht krijgt’ op het gedrag van die ellendige omikron-variant, en onze grote ROBA-FAMILIE niet voor een 2° winter gegijzeld wordt.
We wensen daarom iedereen niet alleen een ‘gezond nieuwjaar’ toe, maar liefst ook een sportief hoogstaand 2022, wat immers het … beste medicijn is voor onze geestelijke gezondheid.
Dat onze oproep moge gehoord worden …

Olivia
Olivia, meteen in goeden doen!
Willem
Onze 400m-topper Willem op de 60m vlak!

uitslag:
CAD - 60 – Dames:
   Wittevrouw Olivia 2007 ROBA 8.69 (PR)

SCH - 60 – Dames :
   Vertongen Tinne 2005 ROBA 7.69 (PR)
   Leysen Benthe 2006 ROBA 8.38 (PR)

SCH - 60 – Heren    
   Tiri Willem 2006 ROBA 7.95 (PR)

SCH - 60h - Dames  
   Vertongen Tinne 2005 ROBA 9.06 (PR)
   Leysen Benthe 2006 ROBA 10.27 (PR)

SCH - 60h – Heren  
   Ginkels Rune 2005 ROBA 8.69 (PR)

SCH - ver – Heren   
   Ginkels Rune 2005 ROBA 6.25m

MAS - 60 – Heren    
   De Cat Peter 1974 ROBA 9.68

MAS - ver – Heren   
   De Cat Peter 1974 ROBA 4.18m

BENTHE
Benthe

Benthe, niet alleen een sterke, veelzijdige atlete, maar daarenboven ook erg clubminded, als jeugdbegeleider bij de DAK-kangoeroes! Ook Olivia en Willem tonen ware CLUBLIEFDE via hun begeleidingsinzet bij de DAK-Benjamins …
Het klinkt als een oprechte kerstboodschap … ‘er willen zijn voor mekaar’ …

‘Alle goeds’ toegewenst voor AL onze ROBA-mensen in Wespelaar, Diest, Berlare, Betekom of waar ze ook mogen wonen.

rudy