Verslag indoor Herentals

14/11/2021 - Indoor Herentals          

Het indoorgebeuren … niet evident momenteel …

Voorbije weekend vond in de polyvalente sporthal van Herentals de eerste manche van het ACHL-indoorcircuit voor pupillen en miniemen plaats, met naast de lokale atleetjes, ook nog 5 teams uit de Antwerpse Kempen, zijnde Arendonk, Vosselaar, Geel, Turnhout en Mol, alsook de meisjes en jongens van AC Brabo, en finaal Roba als het echte buitenbeentje, komende uit Vlaams-Brabant.  
Er was minder volk dan in het verleden wisten Paul en Hans ons te vertellen, maar met 21 jonge Roba’s vielen wij nog niet uit de toon. De organisatoren deden alles wat binnen hun mogelijkheden en verplichtingen lag (controle op vaccinatie bij de ingang, vanaf 12j en 2 maanden, aantal deuren open, kwestie van ventilatie, …) maar of dat bij al de aanwezigen voor de nodige ontspanning zorgde is maar zeer de vraag. Onze jongeren lieten het in ieder geval niet aan hun hart komen, en leken al lang blij nog eens indoor te kunnen werpen, springen en sprinten met de clubvrienden samen, van welke kern die ook mogen komen. De meesten onder hen zullen er volgende keer weer bij zijn, als de overheid daar tenminste geen stokje voor steekt…

Herentals 1

Ons miniemen meisjes-team vormde met 9 enthousiaste jonge dames onze grootste inbreng, en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier zuiver sportief de fraaiste resultaten te rapen vielen. Denk maar aan de mooie 1m28 hoog van Noa D’hollander, of de fraaie ‘bevestiging’ van Imke Storms in de kogelring (9m21) en aan de verspringbak (4m40). Of bekijk even de resultaten van onze 1° jaars minieme Nina Janssens, die niet alleen 4m21 ver achter haar naam liet optekenen, maar ook 8 clubvriendinnen netjes het nakijken gaf op de 50m spurt, waar ze beresterk voor de dag kwam met 7”63. Phileine Hoeyberghs (7”73) en de net genoemde Imke (7”81) wisten de kloof nog enigszins te beperken, maar voor Noor Latinis (7”87) en hoogspringster Noa (7”88) wordt het al moeilijker opboksen tegen die kersverse minieme. Ook Bette Van Rompuy (8”18, verder 1m20 hoog), Nette Maes (8”20), Riet Verdonck (8”98) en Elly Rinckhout (9”39) gaan een tandje moeten bijsteken tegen volgende keer. Zelfs hun mannelijke leeftijdsgenoten Tobia Vansweevelt (8”05), Mats Van Cauter (8”74) en Thijs Van Haute (8”87) gaan uit een ander vaatje moeten tappen als ze de volgende indoor-sessie willen concurreren met de girlpower.  
Ook bij de pupillen eisten de meisjes alweer de meeste aandacht op. Denken we maar aan de vinnige en ook duidelijk snelle Eva Maes (mooi 8”30), die hier de maat nam van Emily Vansweevelt (8”44), Ella  Rinckhout (8”72, mooi 3m30 ver) en Nienke Hulsman (8”75). Daan Van Esse (8”29) was bij de jongens onze snelste Roba-man, voor Joos De Troch (8’26, mooi 1m18 hoog), Daan Van Cauter (8”82), Djeke Hulsmans (9”03) en Door Verdonck, die een 9”05 liet optekenen.

Voor al hun resultaten verwijs ik graag naar onderstaande link (volledige uitslag), maar dat het qua sfeer pico bello was bewijzen bijgevoegde foto’s van trainer Hans.

Herentals 2Herentals 3

Rudy

Volledige uitslag