Verslag veldlopen 28/01/23

29/1/2023 - Cross Geel - Ronse - St-Truiden - Poperinge

Podiumplaatsen voor Vera, Chris, Lenn & Wim

g1
Wim, terecht blij met die 3° plaats!

Zoals de verschillende locaties duidelijk aangeven waren we voorbije zondag in verspreide slagorde aan het opereren. Voor het eerst stond ook Geel op onze kalender, behalve voor de jeugd, en voor de meesten onder ons werd het een aangename kennismaking met het parcours aldaar. Wegens werkzaamheden op en rond het natuurdomein Lissenvijver was ook het circuit enigszins aangepast blijkbaar. Het is er zo en zo een mooie omgeving, waar je normaal gezien terecht kan voor allerlei indoor en outdoor sporten, alsook zuiver recreatie. Discoschaatsen schijnt er een topper te zijn, en voor een teambuilding met lasershooting, paintball of een survivalparcours zit je ook aan het juiste adres. Die Kempenaars toch …
Voor de lopers was het zeker een mooi parcours, met vlotlopende graszones, hier en daar een mooie helling, één slijkstrook van een 60-tal meter in de buurt van de startzone, en vooral een snellopend bospad, dat de grote ronde vormde. Voor de toeschouwer was het kiezen tussen de kleine ronde of post vatten ergens langsheen de grote ronde, beide lukten spijtig genoeg niet.
Bij de pupillen zagen we Eveline Van Der Elst en Lily Salien aan het werk, en zij finishten op respectievelijk positie 29 en 31. In de miniemenkoersen leverden Ella-June Slaets en Bent Artoos een mooie strijd af, wat hen op een fraaie 9° en 11° plaats bracht. Kato Vanstechelman was onze sterkste cadet bij de meisjes, met een 10° plaats op exact 30 deelnemers. Ook Jana Nulens kan en mag terugblikken op een fraaie koers, die haar op positie 12 bracht, voor ondermeer Lara Goris die eveneens puik voor de dag kwam, met positie 19 als beloning. Bij de jongens trok Joost Jansen het ROBA-laken naar zich toe, na alweer een fraaie wedstrijd, die hem op positie 14 bracht. Na hem liepen nog Kasper Rijnders, 20°, Jarne Rymenants, 21°, en Ward De Nijs, 27°, binnen. Bij de scholieren wedstrijd zagen we heel wat Antwerps talent de revue passeren, maar dat weerhield onze Seppe Bossaert er niet van om hier met een puike 6° plaats te gaan lopen. Hij zal zondermeer ‘versterkt’ uit de winterfase komen, richting zijn hoofddoel, het halve fondgebeuren op de piste. Zijn trainer Vera Meuris bezorgde er ons een eerste podiumgebeuren, en dat met een 3° plaats, voor clubgenote Rita De Vries, die als 4° binnenliep. Ook Vera’s echtgenoot, Carl Raets, was terug van de partij, en hij finishte als 15°, en dat op 34 ‘oudere’ masters. Hij liep voortdurend in de buurt van Dirk Van Kerkhoven, hier 15°, wiens feest omwille van zijn 60° verjaardag duidelijk nog niet volledig verteerd was. Toen zijn naamgenoot Dirk Biscop, hier 12°, hem halverwege koers bijbeende, en even later ook zonder pardon achterliet, moest hij meteen capituleren. Pascal Van Ouytsel liep traditiegetrouw weer een zeer egale koers, wat hier ook perfect kon, zeker gezien de ondergrond in de grote toer. Pascal kwam uit op de 12° eindplaats. Vooraan hadden we nog ons duo Bart De Nijs en Wim De Pauw, maar van een tweestrijd was ditmaal totaal geen sprake. Wim opteerde hier voor een vlijmscherpe startfase, en die gok bleek finaal een voltreffer te zijn. Stefan Rens en Ronny Rebeck waren nog één klasse te sterk, maar al de rest van het deelnemersveld zag Wim pas terug toen hij fier en lichtjes emotioneel naar het erepodium werd geroepen. Vanuit het wolkendek keek iemand trotsvol neer op haar zoon, die hier net de spanning van de voorbije zware dagen van zich af had gelopen. Mede door die extra hulp van bovenuit, maakte Bart vandaag geen schijn van kans tegen Wim, en aan de meet bedroeg de kloof een 11-tal seconden. Bart kon best leven met die 4° plek, temeer daar hij andere atleten, van andere clubs, waar hij nog een eitje mee te pellen had achter zich wist te houden. Bij de jonge masters zagen we Veerle Smets knokken voor positie 13°, en ook zij had het aan de meet over … ‘over mijn lijk dat die mij nog zou passeren’ … Haar clubgenote Danièle Van Os was even voordien als 10° binnengelopen, en haar reactie was … ‘iets mindere dag vandaag…’
Tot slot was het nog uitkijken naar de jonge masters heren, waar onze kersverse provinciale kampioen M45 Kristof Speltinckx van de partij was, samen met Greg Van Der Sande, die hier pas aan zijn 2° wedstrijd toe was. Dat weerhield hem er niet van om er bijzonder snel van start te gaan, in 2° masterpositie, en gedurende die 2 A-ronden fameus mee aan de boom te schudden. Bij zijn passage na de 1° van de 4 grote B-ronden, riep Greg iets in de richting van zijn trainer Wim, maar niemand had de boodschap verstaan, alleen zagen we dat hij wat afstand had moeten toegeven, en ook al één plaatsje was kwijt geraakt. Eén ronde later herhaalde hij het bericht, en dat bleek een … ‘losse veter’ te zijn. Op de harde ondergrond hoefde dat niet meteen direct een groot probleem te zijn, maar in die alles opslorpende slijkzone was dat natuurlijk om ellende vragen. Finaal liep hij als 4° binnen, en achteraf beschouwd kostte die schoenhistorie hem mogelijk wel de bronzen plak. Onze ex-ROBA man Tommy Kinders won op mooie wijze deze fraaie koers, en verder in het pak legde Kristof beslag op de 10° plaats, en dat op 31 deelnemers. Kristof bevestigde hier zijn puike fysieke conditie van de laatste weken, en is duidelijk klaar voor een optreden voor ‘eigen volk’ in Diest.

Datzelfde geldt trouwens ook voor onze M50’er Chris Wouters, voor wie als rasechte DAK’er zo’n circuit doorheen de Halve Maan toch iets extra moet betekenen. In de parkloop van St-Truiden ging hij nog eens even proeven van zijn actuele paraatheid, en met een 2° eindplaats wist hij meteen dat het wel snor zit. Ook onze miniemen Lowie Celis en Ferre Weckx waren naar die zuid-Limburgse stad afgezakt, en dat leverden hun respectievelijk de 11° en 20° plaats op bij de eerstejaars.

stt1
Chris, op zilveren positie!

Met slechts 412 voorinschrijvingen is deze Limburgse cross natuurlijk misschien niet de beste graadmeter om u zelf eens te testen, maar ook in Poperinge, nochtans een cross van de grote FLAC-familie, was het met 462 maar een mager beestje. Daar de ‘rattencross’ in Ronse ook slechts 414 voorschrijvingen kende, bleek de reeds besproken veldloop van Geel met 693 atleten nog de minst zwakke organisator te zijn van het voorbije weekend. In vergelijking met al deze cijfers hoeven we ons in Wespelaar (843 atleten, waaronder 385 van ons) dus absoluut niet te schamen.

In Poperinge zagen we nieuwkomer Maarten De Munck 5° worden op de korte cross. Deze Berlare-man, die we in Vilvoorde voor het eerst mochten bewonderen, kreeg hier 2800m voor de voeten geschoven. Onze andere man die we ook op het provinciaal kampioenschap voor het eerst aan het werk zagen, Siegert Lefevere, opteerde ditmaal voor het langere werk, 8200m om precies te zijn, meer bepaald in de rattencross van Ronse, waar hij aan de zijde stond van Lenn Teugels en nog 14 andere seniors. Dat klinkt niet echt indrukwekkend, en dat is het ook, maar in St-Truiden hadden ze daar meteen willen voor tekenen, want daar verschenen slechts … 4 seniors mannen aan de startlijn. Ons veldlopen, wat toch eigenlijk ondertussen al het status van ‘Vlaams erfgoed’ zou moeten hebben, is ziek, … erg ziek. En een alles genezend medicijn lijkt nog niet meteen binnen handbereik. Nu ja, Lenn liet het niet aan zijn hart komen, en kwam hier op dit zware circuit uit op een zeer mooie 3° eindplaats, voor ondermeer Siegert, die 10° werd. Voor hun trainer Dany was het logistiek een pittige dag, want hij pendelde tussen deze cross en de Gentse indoorhal, waar ook enkele van zijn atleten actief waren, met ondermeer zoon Cedric in een hoofdrol (zie ander artikel).
Broer en zus Milan en Laura De Saeger waren ook naar die ‘faciliteiten-stad’ afgezakt, en vooral voor Milan was het als 1°j junior, 6110m, op dit loodzware circuit een pittige opdracht. In de eerste kleine toer ging hij nog goed mee, maar verder in de koers zakte hij wat weg, en werd finaal 4°. Laura voelde zich beter in haar sas, zeker in de eerste wedstrijdhelft, waar we haar mee op kop zagen lopen. Nadien werd het pak wat uit mekaar getrokken, maar met haar 5° stek als 1°jaars mag Laura best tevreden zijn.

r1
Laura en Milan op de betere stroken in Ronse (foto’s moeder Els)

Onder het jonge geweld waren ook enkele atleetjes van ons sterke Berlare-team, met ondermeer het fraai lopende duo Lena Vermeire en Ebe Rogiers, op positie 4 en 5 bij de 2°jaars miniemen meisjes, en hun leeftijdsgenoten Rune Van Dorp en Emiel Aelterman die beslag legden op de 6° en 9° eindplaats bij de 2°j miniemen jongens. Tibe Rogiers rondde er onze inbreng af met een 11° positie bij de 2° j pupillen. Hopelijk zien we al deze jonge snaken terug op onze eigen CrossCup-veldloop in Diest.
Beste atleten, trainers, kernvoorzitters, we zitten in onze ‘operatie 350’ momenteel al aan het getal van … 203 ROBA-voorinschrijvingen. Het gros zijn jongeren, meer bepaald 178 enthousiaste jongens en meisjes tot en met de miniemenleeftijd. Onze cadetten en scholieren moeten nog een tandje bijsteken want momenteel staat daar de teller op 13, en vanaf junior moet onze operatie eigenlijk nog starten, want tot op heden zijn er nog maar 12 juniors, seniors en masters ingeschreven.
Kortom … nog … 147 te gaan !!!

rudy

volledige uitslag (+ Foto’s)
29 jan. 2023 : GEEL = 9DE GEELSE VELDLOOP
Kan  Dames  Njeri Kimberly 2016
Ben Heren Reeks:
 
Nulens Pieter 2015 + Mertens Cruz 2014
Pup Dames Reeks: 1 (1100m)
 
29 6015 Van Der Elst Eveline 2013 ROBA 5'11
  31 4945 Salien Lily 2013 ROBA 5'14

g2
Eveline en Lily, op Geelse bodem … (foto’s Sven)

Min Dames Reeks: 1 (1885m)
 
9 8348 Slaets Ella-June 2011 ROBA 8'21
Min Heren Reeks: 2 (1885m)
 
11 5190 Artoos Bent 2010 ROBA 8'07
 

g3
Ella-June en Bent op de snelle graszone (Sven)

Cad Dames Reeks:  (2450m)
  10 1227 Vanstechelman Kato 2009 ROBA 10'25
  12 1802 Nulens Jana 2009 ROBA 10'52
  19 1642 Goris Lara 2008 ROBA 11'34

g4
Jana, Lara en Kato (Sven)

Cad  Heren Reeks:  (3235m)
  
14 1273 Jansen Joost 2008 ROBA 13'27 2
  20 1326 Rijnders Kasper 2009 ROBA 14'06
  21 1272 Rymenants Jarne 2009 ROBA 14'12
  27 1455 De Nijs Ward 2008 ROBA 16'07

g5
Ward en Joost, in de grote ronde … (Sven)

Schol Heren Reeks:  (4585m)
  
6 2831 Bossaert Seppe 2006 ROBA 17'14
Mas Dames M50 (3750m)
 
3 3621 Meuris Vera 1970 ROBA 17'19
  4 4022 De Vries Rita 1957 ROBA 19'12
Mas Dames M35
 
10 3991 Van Os Danièle 1987 ROBA 22'01
  13 4026 Smets Veerle 1981 ROBA 24'11

g6
Veerle en Vera (Sven)

Mas Heren M50 (4585m)
 
3 6158 De Pauw Wim 1972 ROBA 18'27
  4 6055 De Nijs Bart 1966 ROBA 18'38
  11 6144 Van Ouytsel Pascal 1970 ROBA 20'12
  12 6066 Biscop Dirk 1964 ROBA 20'30
  14 6067 Van Kerkhoven Dirk 1963 ROBA 20'50
  15 5239 Raets Carl 1964 ROBA 21'00

g7
Carl en Dirk
g8
Pascal, sterklopend
g9
Dirk, met een terug stijgende conditie

Mas Heren M35-40
 
4 7051 Van Der Sande Greg 1987 ROBA 24'10
  10 6080 Speltinckx Kristof 1976 ROBA 24'59

g10
Kristof, alweer in goede doen
g11
Greg, vooraan in de koers …

29 jan. 2023 Poperinge ( FLAC) VELDLOOP VAN HET HOPPELAND...

Sen  Heren 2800m 
 
5 3537 De Munck Maarten 1996 ROBA 11'21

29 jan. 2023  : Sint-Truiden PARKLOOP
Min Heren Reeks: 1 (1700m)
 
11 5193 Celis Lowie 2011 ROBA 7'08
  20 5215 Weckx Ferre 2011 ROBA 1971

stt2
Ferre en Lowie in volle inspanning in de parkloop van Sint-Truiden

Mas Heren Reeks M50 (4600m)
 
2 6791 Wouters Chris 1971 ROBA 17'46

29 jan. 2023 : Ronse
Nog geen off uitslag / zie atletiek nu

g12
Kasper en Jarne in de gelukkig korte, doch pittige slijkstrook in Geel (papa Kasper)