Verslag Indoormeeting Gent

07/12/2019 - Indoormeeting Gent

Onze eerstejaars minieme Lotte Huenaerts trok als enige ROBA-atlete naar de Gentse indoorhal, waar de fameuze Buffalo-Meeting gepland stond. Ze opteerde er voor de 300m, welke ze afwerkte in een bijzonder hoopvolle 48”48 chrono. Ter vergelijking, vorig jaar waren er maar een dozijn miniemen in België, die met zo’n tijd konden uitpakken. Dat belooft voor de komende indoorweken …!

MIN - 300 - Dames
Reeks 4 - 3de Huenaerts Lotte      2008      ROBA      48.48

rudy

Sponsorloop - Kern Diest

Op vrijdag 20/12/2019 organiseert ROBA Kern Diest een Sponsorloop voor hun atleten en hun (sportieve) familie en vrienden en vrienden van vrienden (kortom iedereen die ons en ons goede doel een warm hart toedraagt)

Vooraf zoeken de lopers sponsors per gelopen rondje of max bedrag.

!! Sponsorbladen zijn te verkrijgen bij Robadiest@gmail.com of via de onderstaande link naar de ROBA Activiteit!!

Verslag Veldloop Wespelaar

01/12/19 - HERA-Veldloop te Wespelaar

Pas toen de laatste veteraan over de meet liep, hoorden we onze sympathieke HERA-voorzitter Hans Storms een zucht van opluchting slaan, maar gelukkig verraadde z’n lichaamstaal een hoge dosis aan tevredenheid. Daar was ook alle reden toe, want met 746 deelnemers zaten we ruim boven de lichting van vorig jaar (546 atleten), en als we de cijfers sinds 2000 ernaast leggen was alleen 2005 (790 lopers) nog een betere editie. Die 746 is dan nog zonder de G-atleten gerekend, want met hen erbij komen we finaal uit op 775 stuks.

Verslag Indoor Heusden

30/11/2019 - INDOOR HEUSDEN

Olivia en Hanne prefereren de warme indoorhal

Aan de vooravond van onze cross … trokken twee van onze DAK-meisjes, meer bepaald Olivia Wittevrouw en Hanne Meuris, naar het hart van Limburg, om er in het blijkbaar nog katholiek geïnspireerde Heusden gaan te spurten en werpen op de … ‘Pater Vandenberk indoormeeting’.

Verslag Veldloop Zele

24/11/2019 - Veldloop Zele

Voorbije zondag kregen onze clubvrienden van de Berlare-kern een mooie veldloop voorgeschoteld, bij wijze van spreken in hun achtertuin, meer bepaald in het mooi Zele. Het bestuur van AVLokeren had immers het ‘sportpark’ van Zele uitgekozen als actieterrein voor hun ‘memorial Falco Christiaens’ en het vooruitzicht van zo’n korte trip bleek toch doorslaggevend voor 13 van onze YA-atleten, als antwoord op de lokroep vanuit het West-Vlaamse Roeselare, die doorsijpelt tot in Berlare.

Verslag Indoor Hoboken

24/11/2019 - Indoor Hoboken

Voor atletiek hoef je niet altijd het veld in te duiken, zoveel is duidelijk, zeker als je over ‘snelle spiervezels’ beschikt. Trainer Dirk Wouters trok met een aantal jongeren naar Hoboken om er een eerste test af te werken, in de indoorhal aldaar.

Verslag Veldlopen Roeselare, Genk en Kessel

24/11/2019 - Veldlopen van Roeselare, Genk en Kessel

ROBA's LOPEN ZICH WARM VOOR WESPELAAR.

Het weekend voor onze eigen ROBA-veldloop te Wespelaar, georganiseerd door de kern HERA, liepen tal van ROBA's zich warm op diverse fronten. Vriend Rudy zorgde voor de wedstrijdverslagen van de crossen te Vilvoorde en Zele. Wij spitsen onze aandacht toe op de tweede individuele manche van de CrossCup te Roeselare en de veldlopen van Genk en Kessel. En of de aubergine kleuren er hoog werden gehouden!

Verslag Veldloop Vilvoorde

23/11/2019 - Veldloop Vilvoorde

Machtsvertoon van onze juniors Heren!

Als er één park of bos is dat iedere Vlaams-Brabantse atleet/atlete meteen associeert met … ‘veldlopen’ is het wel dat fameuze Drie fonteinen-park in Vilvoorde. Al decennialang organiseren zowel VAC als Sparta Vilvoorde (editie 37!) er hun cross, en vaak kregen we er nog de provinciale titelstrijd bovenop. Het is dan ook één van de mooiste parcours, dat alles in zich heeft om vrijwel iedere atletiekliefhebber te prikkelen om meteen de crossspikes aan te trekken.