Verslag meetings Beernem-Tessenderlo-St Niklaas

12-13-14/04/2019 - Meetings Beernem / Tessenderlo / St Niklaas

Stilte voor de storm van volgend weekend …

Volgend weekend start het prille seizoen blijkbaar pas echt voor de meeste van onze atleten, en vooral het veel te koude weer weerhield menig Roba-atleet ervan om nu reeds de trainingsarbeid te onderbreken voor een eerste peiling naar de actuele conditie. De gure wind is niet meteen een bondgenoot in de zoektocht naar toptijden.

Verslag jeugdmeeting Tongerlo

31/3/2019 - Jeugdmeeting Tongerlo

De kop is er af …

Het eerste lentezonnetje bleef al ruimschoots voldoende om enkele van onze enthousiaste jonge Roba’s van de DAK- en BETA-kern naar Tongerlo te lokken om het beste van zichzelf te geven op de 1ste meeting van het ‘open kempisch jeugdcriterium’. Met 169 atleetjes, waarvan 102 van de eigen ACHL-stal, was het nog geen overrompeling, maar dat kon de pret niet drukken. Daarenboven lag er voor iedere podiumplaats een medaille te wachten, en dat extra gegeven werd zonder twijfel oprecht gesmaakt.

Verslag ISF meeting Kessel-Lo

20/3/2019 - ISF-meeting Kessel-lo

Milan loopt zich meteen in de kijker!

Enkele van onze jonge atleten trokken naar de piste in Kessel-lo, niet in aubergine-plunje, maar wel om er als student zich uit te leven op de z.g.n ISF-meeting. ISF staat voor ‘international school sport Federation’, en Jenna Van Win, Merel Geerts en Milan De Neef lieten dit extra wedstrijdaanbod niet passeren, om alzo even de actuele conditie te testen.

Verslag jeugdmeeting Kessel-lo

6/4/2019 - Jeugdmeeting Kessel-Lo

Roba’s scoren schitterend op openingsmeeting van het Vlaams-Brabants criterium!

Toen ondergetekende meteen instemde met het opmaken van dit artikel dacht hij immers een hapklare brok voorgeschoteld te krijgen, stiekem wetende dat heel wat pupillen en miniemen mee op clubweekend/teambuilding waren binnen de Beta-kern. Een half uurtje typewerk, en de klus is geklaard, dacht hij…

Verslag WK Winter Masters

WK Winter voor Masters te Torun (Polen)

Patrick Van Daele pakt brons in het veldlopen!

ROBA zendt zijn zonen en dochters uit, ondermeer naar de Poolse stad Torun, waar de laatste week van maart het WK indoor plaatsvond. Men bleef er niet enkel binnen de indoorhal, maar ook in de mooie omgeving ervan kon WK-eremetaal worden veroverd. Vandaar de betiteling "WK WINTER voor MASTERS", die ook op de VAL-website wordt gebruikt. Patrick VAN DAELE pakte er brons in het veldlopen, in de categorie M55.

Verslag Euroindoor Heusden-Zolder

EURINDOOR voor miniemen meisjes en jongens te Heusden-Zolder

ROBA-MINIEMEN SCOREN HOOG TIJDENS INTERNATIONALE INTERCLUB-WEDSTRIJD!

"Jong geleerd, is oud gedaan...", dat zou best als devies kunnen gelden voor het selecte groepje ROBA-miniemen, meisjes en jongens, dat op 16 maart jl. deelnam aan de EURINDOOR te Heusden -Zolder, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van AV Toekomst.

Verslag Indoor Heusden-Zolder

10/03/2019 - indoor in Heusden-Zolder (AVT)

Nog in extremis … 97 ROBA-prestaties!

Op het afsluitende ‘sprinters criterium’ van onze AVT-vrienden kwamen nog heel wat jonge enthousiaste ROBA’s vanuit onze diverse kernen zich uitleven, en dat niet alleen op de korte spurt (met of zonder horden), maar ook aan de ver-, hoog- en kogelstand. Dit leverde maar liefst 97 clubprestaties op, waaronder heel wat persoonlijke records. Ziehier een overzicht van de fraaie verrichtingen van onze jongeren, waarmee we trouwens het mooie winterseizoen finaal afsluiten:

Verslag BK Indoor voor studenten

9/03/2019 - BK indoor voor studenten

"EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM"

U kent ze wel, de taferelen in de maar al te weinige indoorhallen die ons landje rijk is: na de finish van hun 60m vlak tegen topsnelheid, komen de nog spurtende atleten spectaculair tegen de beschermende stootkussens geploft. Zaterdag 9 maart jl. was dat niet minder het geval in Topsporthal Vlaanderen aan de Gentse Blaarmeersen. Er gingen in geen geval studentikoze intenties aan vooraf, in tegendeel, het was meer dan bittere ernst, want de studenten betwistten er hun BK indooratletiek.

Verslag BK en PK Indoor Masters

BK en PK indoor masters

OOK INDOOR MAKEN ONZE MASTERS HET WAAR.

Belgische titel,  provinciale schildjes en podiumplaatsen!

Geen ruime ROBA-inbreng daar in de Topsporthal Vlaanderen te Gent, maar wel een reeks namen van clubgenoten die klinken als klokken en met dito palmares in de uitslagen. Jeannine VAN DER HOEVEN veroverde er de Belgische kampioenstitel op 1500m bij de vijftigers en we noteerden voor ROBA een reeks fraaie podiumplaatsen en provinciale kampioenschapsschildjes.