Verslag PK Veldlopen Gooik

16/01/2022 - PK veldlopen Gooik

Onze Karen Van Proeyen … ‘Veni Vidi Vici’ …            

Toen we 2 jaar geleden een eerste verslag moesten maken over het toenmalig PK, op datzelfde parcours, hadden we het over een ‘back to the seventies’-gevoel, een veldloop uit de oude doos.

Verslag indoormeeting Gent

15/1/2022 - GENT (indoor)

Tinne en Dieter … echt al goed op dreef!

Het waren de collega’s van atletiekclub Vlierzele die ditmaal de organisatie voor hun rekening namen, en zij waren ondermeer getuigen van de verdere opmars van ons beresterke scholierenduo Tinne Vertongen en Dieter Bergs. Niemand van de … 42 concurrenten, zowel bij de meisjes als jongens, kon dit talentrijke duo hier op de 60m ook maar een strobreed in de weg leggen, en autoritair liet Tinne de klok stilleggen op … 7’58.

Medewerkers gezocht voor CrossCup Diest

Beste ouders, atleten, ROBA-sympathisanten,

Ook dit jaar zal ROBA een manche organiseren van de Crosscup 2021-22, tenzij de Covid-situatie er alsnog anders over beslist. Deze veldloop, welke te zien zal zijn op Sporza, zal tevens ook gelden als Vlaams kampioenschap.

Om dit evenement vlot en veilig te laten verlopen zijn we op zoek naar medewerkers.

Helpende handen zijn er nodig om parcours op te bouwen en af te breken, inkom- en parkingverantwoordelijken, catering, toezicht omloop enz…. en dit voor volgende dagen : 05, 11, 12, 13 en 14 februari 2022.

Verslag indoor Gent - Hoboken en veldloop Lanaken

08-09/01/2022 - Gent - Hoboken (indoor) - Lanaken (veldloop)

Voorbije weekend konden we ons alweer op 2 fronten (indoor en cross) uitleven, en enkele clubatleten zwaaiden het feestgebeuren daarmee meteen definitief uit de kuiten, door de spikes met de lange pinnen aan te trekken in het Limburgse Lanaken, of juist het kortere werk op te zoeken binnen in de hal van Gent of Hoboken. Wat opvalt is dat de grote massa het nog wat laat afweten, en het een klein groepje enthousiastelingen zijn die week na week onze clubkleuren met brio verdedigen.  

Take-Away Wespelaar

Ook dit jaar organiseren we in de kern in Wespelaar in januari een Take-Away in plaats van ons gebruikelijk eetweekend. We hebben een ruim aanbod uitgekozen dat jullie kunnen bestellen tot en met zondag 16 januari!
Afhalen gaat door op vrijdag 21 januari van 17:00-21:00 en op zaterdag 22 januari van 14:00-17:00! Je heerlijke maaltijden afhalen gebeurt in de kantine aan de atletiekpiste, Dijkstraat 1 (3150 Wespelaar).
Het menu bestaat uit heerlijke soepen, hoofdschotels en vegetarische hoofdschotels en desserts. Ook bijhorende wijnen en cava zijn terug te bestellen.

Verslag indoormeeting Gent

2/1/2022 - GENT (indoormeeting)

Onze goede vrienden van STAX mochten met hun nieuwjaarsmeeting de spits afbijten dit jaar, en een aantal Roba’s tekenden meteen present. Dat hun conditiepeil al aardig op punt staat moge blijken uit de vele persoonlijke besttijden die ze er uit hun mouwen schudden.

Verslag indoormeeting Heusden-Zolder

30/12/2021 - Heusden-Zolder (indoor)

Nieuw clubrecord voor Sietske!

Op de zogenaamde Sylvestermeeting van onze collega’s van AVToekomst waren weer een aantal Roba’s actief, en ze zullen zich de verplaatsing naar het Limburgse Heusden-Zolder niet beklaagd hebben. Zo was Sietske Lenchant actief in de kogelring, en zij zorgde meteen voor vuurwerk door 13m92 te gooien, waarmee ze het haast 5 jaar oude record van Katelijne Lyssens (13m84) uit de ROBA-tabellen ranselt. ‘Beter dan ik voor ogen had’ zei ze achteraf, en dus een zeer tevreden atlete.

Verslag indoormeeting Gent

26/12/2021 - GENT (indoor)

Onze collega’s van RCGent kregen alweer heel wat enthousiaste atleten over de vloer, waaronder ook een aantal van de onzen. Het blijft een huzarenstukje om alles in goede banen te leiden, met al die COVID-richtlijnen, maar de Gentse organisatoren hebben … ‘spijtig genoeg’ … al zoveel ervaring opgedaan dat zij dit voor ons kunnen ‘waarmaken’. Oprechte dank daarvoor.  

Verslag indoormeeting Heusden-Zolder

23/12/2021 - Heusden-Zolder ‘indoor KERSTAVONDMEETING’

onze nieuwkomers laten meteen van zich horen!!!

Zes ROBA’s doken nog snel de mooie indoorhal van Heusden in, vooraleer bij de feesttafel aan te schuiven, en ze bleven er gelukkig niet onopgemerkt. Exact de helft van hen waren tijdens de oktobermaand onze rangen komen versterken, al dient gezegd dat ze al een tijdje onder de vleugels zaten van ROBA-trainers, en dus hun overstap niet geheel onverwacht was.