Verslag meetings Booischot - Lier

07-08/06/2019 - Meeting Booischot en FC meeting Lier

De wind als grote spelbederver …

Met Booischot en Lier stonden er 2 meetings op het programma die gezien de beperkte afstand wel op wat ROBA’s konden rekenen, zeker vanuit de Beta- en Hera-kern. Het Booischotse sportcentrum ‘De Lichten’ ligt bij wijze van spreken op fietsafstand van Betekom, alleen het weer was niet van dien aard om er even een rustig ‘opwarmend fietstochtje’ van te maken.

Verslag BVV Masters Nieuwpoort

02/06/2019 - BVV voor masters te Nieuwpoort - Afdeling 1

ROBA HANDHAAFT ZICH IN HOOGSTE AFDELING!

Het interclubgebeuren is altijd een beetje reizen. Deze keer was Nieuwpoort "the place to be" voor de Beker van Vlaanderen voor masters, afdeling 1. Een bekercompetitie overigens die sedert vorig jaar betwist wordt met per club één gemengd team: dames en heren samen dus, mooi zoals het hoort... Een oproep tot wapenstilstand werd het geenszins, daar te Nieuwpoort, eerder een bikkelharde "Slag om de IJzer" voor de puntjes.

Verslag meetings Humbeek - Ninove

01-02/06/2019 - Meeting in Humbeek en Ninove

Op de 1ste juni trokken enkele ROBA’s naar de Grimbergse deelgemeente Humbeek om de eerste opgestapelde examenstress al wat van zich af te schudden. Die broodnodige ‘ontspanning’ was bij scholier Roan Van Uffel (12”70 op 100m) en cadette Zita Beelen (31”86 op 200m / 15”20 op 100m) zelfs van die aard dat er een persoonlijke besttijd in zat. Clubgenote Ella Guldentops liet 14”49 en 30”94 optekenen.

Verslag jeugdmeeting Lebbeke

30/05/2019 - JEUGDMEETING LEBBEKE

Vanuit het Oost-Vlaamse Lebbeke ontvingen we alweer enkele fraaie jongerenuitslagen.

Wat dacht u van de 9"79 (60m) en 2’04”48 van benjamin Jarne De Wilde (2x knappe PR), of de 9”20 van pup Lotte Huenaerts op de 60m, eveneens een persoonlijke bestprestatie. Haar leeftijdsgenoot Connor de Troyer zette volledig zijn zinnen op de 1000m pup jongens, en hij kwam uit op een 3’30”26.

Verslag FC Oordegem

01/06/2019 - Flanders Cup Memorial Buyle te Oordegem

ROBA IN HET ZONNETJE MET ZES PERSOONLIJKE RECORDS !

Oordegem, dat atletiekvriendelijke oord in Oost-Vlaanderen. ... Na de succesvolle IFAM-meeting aldaar een week eerder, mochten we er op zaterdag 1 juni ook de Flanders Cup-meeting "Memorial Buyle" beleven. De zon was op de afspraak in het Putbosstadion, net als elf ROBA's, die er het beste van zichzelf gaven.

Verslag KVV Heusden-Zolder

30/05/2019 - Kampioenschap van Vlaanderen Heusden Zolder 

Roba-oogst … 1x goud, 1x zilver, 2x brons.

Alweer geen ideale weersomstandigheden aldaar in het centrum van Limburg, waar onze AVT-collega’s het beste van zichzelf gaven om er een fraai kampioenschap van te maken. Alleen kregen ze de wind niet als bondgenoot in hun kamp, en vooral op de spurtnummers en de 400m strooide dat fameus roet in het eten.

Verslag IFAM meeting Oordegem

25/05/2019 - IFAM Meeting Oordegem

Milan zit op schema!

Voorbije zaterdag trok atletiek minnend Vlaanderen MASSAAL richting het Oost-Vlaamse Oordegem, waar maar liefst … 2500 atleten uit 62 landen hun opwachting maakten. Het begrip IFAM, wat staat voor ‘international Flanders athletics meeting’, deed z’n naam dus alle eer aan. Als we onze collega’s van Eendracht Aalst, de organisatoren, mogen geloven werden er maar liefst … 50 internationale limieten behaald. Ja, niet iedere Vlaamse meeting krijgt het gedaan dat Dafne Schippers er in de startblokken komt kruipen …

Verslag jeugd PK Meerkamp Tienen en jeugdmeeting Alken

25/05/2019 - Jeugdmeetings Tienen en Alken

Onze jeugdtrainers hadden onze jongste spruiten de vrije keuze gelaten in hun keuze tussen de Vlaams-Brabantse titelstrijd meerkamp, bij onze vrienden te Tienen, of de open jeugdmeeting in Alken, waar je natuurlijk kan ‘kiezen’ waaraan je wenst deel te nemen. Zeker voor de nieuwkomers, die nog niet alle disciplines onder de knie hebben, trainingstechnisch gezien. Een meer dan verdedigbaar principe dus, vooral als u weet dat Alken voor onze DAK-atleetjes qua verplaatsing een ‘makkie’ is.