Verslag veldloop Wespelaar - Deel 2

4/12/2022 - ‘ROBA-veldloop’ kern HERA - Wespelaar

Deel II (cadet – master)
Jolente, Karen en Pieter … baas in eigen huis !

Wesp1
Onze ‘first Lady’ bij de dames … Karen Van Proeyen! (foto Fotograaf Mathew)

We starten dit tweede verslag met de koers van de G-atleten, waar naast Petra Kerkhofs, de sterkste dame in koers, nog 4 mannelijke trainingsgenoten van haar op appel waren, zijnde Sinem Van Camp, die mooi 9° werd, Bram Grymonpon, die met de 4° stek net naast het podium viel, en ons beresterke duo Sandro Summa & Cas Coenen, die respectievelijk 4” en 2” tekort kwamen voor de zege. Het was de Looise-atleet Nick Zanders die hen in het zand deed bijten, en de zege ontfutselde, net hier voor eigen volk.  

wesp2
Sterk lopende Cas, eindigde knap op de ‘zilveren positie’! (foto Fotograaf Mathew)

In de volgende wedstrijd, die van de cadetten dames, was het wel ‘bingo’ voor onze club, en voor die zege konden we alweer rekenen op ons BETA-meisje Jolente Alen. Zij nestelde zich meteen mee vooraan in de kopgroep, en na de 1° ronde ‘verkennend’ te hebben gelopen ging ze zich in het 2° deel eens echt met de zaken bemoeien, en één droge demarrage, mede op aangeven van haar trainer Willy, was voldoende om die 27 concurrenten de wind uit de zeilen te nemen. Mooi ‘rollend’ vergrootte ze haar voorsprong, om finaal met 6” verschil binnen te lopen, voor Esther Gotzen, van Sparta Vilvoorde en het Duffelse meisje Joséphine Mast. Vooraf waren ze met 32 jonge dames ingeschreven, maar finaal bleken er nog 4 afvallers, een gegeven dat we wekelijks zien gebeuren, en dat in al de diverse leeftijdscategorieën. Natuurlijk kan de stijgende examenkoorts hier wel een verklarende rol hebben gespeeld, en we mogen dan ook bijzonder ‘fier’ en ‘tevreden’ zijn met onze eigen ROBA-opkomst in deze leeftijdscategorie, zijnde 14 ROBA-meisjes en 16 ROBA-jongens bij de cadetten. Bij die dames waren we trouwens getuige van een mooie tweestrijd tussen Noor Latinis en Sari Jonckers, voor positie 6 en 7. Beide meisjes beschikken niet alleen over een zeer mooie loopstijl, maar het zijn daarenboven duidelijke ‘karakter-girls’, die knokken voor elke meter, en dat tot aan de meet. Hier bedroeg het verschil welgeteld 1 luttele seconde, in het voordeel van Noor, en dat na een wedstrijd van 2700m. Finn De Coster zag het van op enige afstand gebeuren, en ook zij mag, met haar 8° plaats, bijzonder tevreden terugblikken op een zeer geslaagd optreden.

Wesp3
Finn, knap 8° bij de cadetten meisjes !!! (foto fotograaf Mathew)

Verder in het pak zagen we Jana Nulens en Ella Stroobants mooi als 13° en 14° binnenlopen, voor Rosanne Tuerlinckx, Finn Poelmans en Maya Wittevrouw, die na een puik optreden respectievelijk als 16°, 17° en 19° werden gescand, daar aan de meet. Ook de namen van Lara Goris, 20°, Lila Van Aerschot, 21°, Marie Vanleeuwen, 22°, Lisa Van Emelen, 26°, en Lune Schepens, 27°, weerklonken doorheen de grote boxen, want het voorbereidend werk van onze speaker Paul Winnepenninckx was duidelijk alweer tot in de puntjes uitgewerkt. Samen met onze ROBA-voorzitter Dirk verzorgde hij de mix van de wedstrijdreportages en het podiumgebeuren, door Dirk, en die duo-job verliep bijzonder gesmeerd. Ook al zaten de lopers geheel langs de andere zijde van de weide, dan nog wist Paul de aanwezige toeschouwers te begeesteren met actuele koerssituaties, mede door de info van onze schatbewaarder Helmut, die vanop het wijde terrein info doorspeelde via walkie talkie.

Wesp4
Jolente, net als in Kortenberg geheel bovenaan! (Foto Dirk)

Vandaar ook dat Paul meteen vlekkeloos al de gegevens kon geven van de jongens cadetten, zelfs al hingen ze nog langs de andere zijde van het bosje, en dus uit het zicht. De overmacht van de latere winnaar Julian Van Aken, Bonheiden AC, was al na enkele honderden meters overduidelijk, maar onze aandacht ging natuurlijk vooral uit naar de 16 aanwezige ROBA’s in het 24 koppen tellende peloton, met als primus onze Robbe Vandamme, die gans de koers beresterk aan het knokken was voor een top-5 positie. Finaal zou hij trouwens die mooie 5° stek binnenhalen, en toen pas merkte hij dat een medeloper, ongewild natuurlijk, even één van zijn spikes iets te dicht had laten ‘passeren’ langsheen de rechter bil van onze man in vorm, zodat een kort bezoek aan de Vlaams Kruisstand zich opdrong.  Nog 3 andere aubergine-gasten wisten zich bij de beste 10 te positioneren, met een zeer puik presterende Joost Jansen knap op plaats 7, en een fraaie nek-aan-nek-spurt tussen de twee ‘Landers’, zijnde Lander Demey, mooi 9°, voor zijn naamgenoot Lander Luyten, die lang in de buurt van Joost aan het lopen was, maar dat finaal niet kon vasthouden, en dus als 10° over de meet passeerde. Ook Kaspers Rijnders liep driekwart van de koers zij aan zij met Lander Demey en Jarne Rymenants maar in de laatste grote lus, dwars over het terrein, moest hij metertje na meter prijsgeven, en zou finaal als 13° de recht lijn induiken, net achter Jarne, die 12° werd. Verder in het pak kwamen we een aantal jongens tegen waarvan we vooral veel verwachten tijdens de komende zomermaanden, zoals de thuislopers José  Huybrechts, hier 14°, en Sune Wolfs, die als 17° werd voorafgegaan door Pepijn Defauw, 16°, maar wiens natuurlijk sportbiotoop zich echt wel op het tartan manifesteert. Na Sune was het nog al ROBA wat de klok sloeg, met van plaats 18 tot en met 24 de jongens Tijl Van Handenhove, Rune Happaerts, Toon Herbots, Kwinten Dufresne, Arthur Op t Eyndt, Wolf Maes en Jonas Roland.

Bij de scholieren meisjes legde onze Berlare-dame Laura De Saeger beslag op de 4° plaats, en dat in dezelfde koers als de masters W50. Daar werd Ine Middel fraai 7° op 15 vrouwen, achter Rita De Vries, die beslag legde op de 5° plaats, en de alweer bijzonder sterk lopende Vera Meuris, die hier als 3° voor de zoveelste maal dit seizoen op het ereschavotje werd geroepen. Op dit biljart vlakke parcours, dit jaar ook zelfs zonder één meter modder, kon ze haar mooie staplengte optimaal hanteren, en zagen we haar stijlrijk lopend overheen het circuit denderen.

Wesp5
Onze scholier Laura, aan een goed seizoen bezig! (foto fotograaf Mathew)

De organisatoren hadden daarenboven ook tussen de linten het gras nog netjes laten afrijden, (zie ondermeer op bovenstaande foto) waardoor de oneffenheden duidelijk beter zichtbaar waren, iets wat door de betrokken atleten oprecht werd gesmaakt. Mannen als een Jonas Eelen, hier 8° scholier, en Kamiel Van Rompaey, 7°, zijn rasechte pistetoppers, die hier puur uit clubliefde even hun comfortzone verlieten, en in zo’n kort gemaaide graszone gelukkig wel een bondgenoot zagen.

Ook Sten Van Ouytsel, hier 6° scholier, wist die extra voorbereidende inspanning van Hans en zijn team zeker te waarderen, en zat daarmee op dezelfde golflengte als Seppe Bossaert, die trouwens zelf op zaterdag al present was om het parcours mee op te bouwen. Seppe was hier aan zijn eerste cross toe dit seizoen, na wat gezondheidsperikelen, en mede daardoor duwde hij in de eerste wedstrijdhelft het gaspedaal nog niet volledig in, iets wat hij bij aankomst ook als dusdanig nog ervaarde. Toen hij als 4° binnenliep, hoorden we een kleine vloek, en meteen de bedenking ‘ik heb iets teveel reserves overgehouden’ … Dat belooft voor de komende weken …

Wesp6
Seppe, terug aan de bak voor eigen volk …. (foto fotograaf Mathew)

Seppe moest hier wat de masters betreft alleen Stefan Rens voor zich dulden, de winnaar van die andere koers in de koers, die van de M50’ers, al de 47 anderen hield hij netjes achter zich, waaronder onze beste man in die masters-wedstrijd, zijnde onze Chris Wouters. We vermelden het al enkele weken, en ook hier was het weer duidelijk zichtbaar … Chris zijn fysieke paraatheid gaat er iedere cross op vooruit.

Wesp7
Chris, op weer zo’n kort gemaaide zone…  (foto Jo)

De kloof tussen hemzelf, als 4° over de meet, en onze nummer twee in de koers, Benny De Roover was groter dan de voorbije weken, en dat lag zeker niet aan de vinnigheid van Benny, wel integendeel. Onze stylist uit de BETA-kern werd fraai 7° na een mooi gelopen koers, één plaatsje voor Filip Smets, die met zijn schitterende 8° plek eveneens een werkelijk uitstekende indruk naliet. Zo bleef hij voor het eerst dit seizoen zijn clubmakker Bart De Nijs voor, die als 9° binnenliep. Verder In de top-20 zagen we Wim De Pauw als 11° over de meet komen, voor Wim Wuyts, 12°, Dirk Biscop, 16° en Dirk Van Kerkhoven, die met zijn 18° plaats netjes revanche nam op de Kortenbergse uitslag, door Hubert Grandjean naar positie 20 te verwijzen, net achter Bart Demolder, die als 19° in de uitslag verscheen. ‘Tempolopen … zoveel je maar wil’ zei Bart achteraf, maar ‘even vinnig versnellen, nee dat zit er nog niet in, daarvoor zit ik nog te veel in mijn post-marathonmodus’, was zijn verklaring.
Op positie 33 zagen we de voor ons blije terugkeer van Michel Ocula, die na maanden ‘gesukkel’ zoals hij het zelf omschrijft, zijn heroptreden inplande uitgerekend op deze thuismatch. De spikes had hij nog thuis gelaten, kwestie van die rechter hiel te sparen… Zuiver op herwonnen ‘goesting’ zat hij hier dus op 2 plaatsen van zijn clubgenoot Ivo Van den Broeck, die op positie 31 uitkwam, en dat na een zeer fraai gelopen wedstrijd. Paul Arnouts was ook gelukkig weer van de partij, en hij verscheen als 34° in de einduitslag, voor Joris Robbeets, 36°, Peter Van der Mosen, 38°, Redgy Tytgat, 41° en Jan Maus, die als 42° werd geregistreerd, en dat op 48 masters. Wie niet in de uitslag verscheen was Carl Raets, die al tijdens de startfase pijn ervaarde in een been, en wijselijk meteen de rem optrok … De zaak laten genezen, Carl, en nu al uitkijken naar de maanden februari & maart.

Nadien was het de beurt aan de jonge masters dames, 16 in totaal, die samen met 8 seniors en slechts …1 junior op pad werden gestuurd voor een opdracht van welgeteld 5400m. Kwantitatief dus maar een mager beestje, maar kwalitatief zaten er voor ons, als ROBA-supporters, gelukkig voldoende eigen atleten tussen waardoor we ons al roepend konden opwarmen te midden van een alsmaar dalend aantal toeschouwers. Zo zagen we Sofie Fierens bijzonder sterk voor de dag komen, echt iedere week beter, wat resulteerde in een machtig mooie 3° plaats bij de jonge masters, voor ondermeer de eveneens knap lopende Danièle Van Os, 7°, en de altijd goedlachse Anneke Loosen, die hier haar veldloopdebuut maakte, en dat fraai afrondde met een puike 11° eindpositie. Katie Declerck, die hier 12° werd, heeft er dus meteen een pittige extra concurrent bij, en ook Wendy Vermaelen, 14°, en Veerle Smets, 15°, dreigen 1 stoeltje verder te moeten opschuiven…

Wesp8
Katie, mooi in beeld gebracht door onze gelegenheidsfotograaf Mathew

Wie binnen onze clubrangen nog niet meteen moet ‘opschuiven’ is onze topatlete Karen Van Proeyen, die hier autoritair over het parcours denderde, aan een tempo waar niemand zich illusies moest bij koesteren. Zo stonden we aan de finish welgeteld … 1 minuut en 4 seconden te wachten op de nummer twee, de Aalstse Amber Teugels, en ook dat is toch een dame die best goed uit de voeten kan. Op de bronzen positie mochten we onze eigen Merel Geerts begroeten, en ook zij was terecht meer dan tevreden met haar duidelijk toenemende fysieke paraatheid.  

Wesp9
Karen en Merel, bij de seniors dames  (Foto Dirk)

Tijdens de voorlaatste koers, die van de seniors mannen was het vooral uitkijken naar het interne duel tussen de ROBA-vrienden Han Raets en Lode Wuyts. Vooraan bleek Sven Bombeke, aangesloten bij ‘atletiek Land van Aalst’, een maatje te sterk voor de 20 concurrenten, maar wij hielden natuurlijk vooral die fameuze ROBA-tweestrijd in het oog. Aanvankelijk leek Lode over de beste papieren te beschikken, maar Han gaf geen duimbreed toe, en vooral in de laatste ronde werd het op het scherpst van de snede uitgevochten. Zij aan zij doken ze de laatste rechte lijn in, en daar bleek Han net over iets meer snelheid en inhoud te beschikken dan zijn vriend, die meteen sportief zijn trainingsmakker een schouderklopje gaf. Met hun 5° en 6° eindplaats bleven ze netjes buiten schot voor onze 3° atleet in koers, Lander Van Dijck, die mooi als 13° binnenliep.

Wesp10
Lander, één en al concentratie … (foto Mathew)

Verder in het pak waren Lukas Das, Nico Ceusters en Elias Fivez nog het beste van zichzelf aan het geven voor de trouwe thuissupporters, en hun inspanning werd bekroond met respectievelijk de 18°, 19° en 20° eindplaats.

Een geslaagde dag als de deze mogen afronden met een finale zege zou natuurlijk de kers op de taart betekenen, en met een topper als Pieter Verschoren in onze rangen, mochten we daar natuurlijk ook stiekem op rekenen. Tijdens het eerste en tweede luik van de koers moeide hij zich ogenschijnlijk totaal niet met het kopgebeuren, en sloof gemakkelijk mee in het zog van mannen als de AVZK-loper Jurgen Huybrechts, Leuvenaar Loic Lemaitre en BAV-man Joris Debraekelaer. Ook het juniorsduo Matthias Goyvaerts en Tuur Aerts zochten het gezelschap op van die jonge masters daar geheel vooraan, al zagen we dat dit voor Tuur heel wat meer krachten en inzet kostte, dan bij Pieter. Toen Pieter er in de laatste ronde vandoor muisde, en iedereen meteen psychisch een klets in het aangezicht gaf, was Tuur het eerste slachtoffer van zijn clubgenoot.

Wesp11
Tuur, hier knap 2° bij de juniors!! (foto Mathew)

Puur op karakter, maar ook in toenemende mate op klasse, met dank aan trainer Dirk, wist hij hier die knappe 2° eindplaats binnen te halen, voor ondermeer zijn trainingsmakker Daan De Ceulaer, die als 4° binnenliep. Ook het tempo van Daan oogt week na week beter, en was hier al ruimschoots voldoende om … vaderlief Roly De Ceulaer, 16° bij de jonge masters, netjes het nakijken te geven. Mooie beelden van vader en zoon daar aan de eindmeet …

Maar terug naar de koers, waar ondertussen Pieter probleemloos de maat nam van de voltallige concurrentie, en zich alweer op het hoogste schavotje mocht hijsen (zie foto van Dirk)
Wesp12 
Zijn trainer Michael Vermeylen liep knap als 11° binnen, voor de reeds genoemde Roly De Ceulaer, 16°, Gerd Joos, 17° en Tom Artoos, die meer dan netjes 18° werd. Nico De Roeck was best tevreden met zijn eigen optreden en 20° eindplaats, waarmee hij Jo Das, 24°, Tim Cuypers, 25° en Bavo Seldeslachts, 26°, nog het nakijken gaf.      

Wesp13
Machtige foto van Nico … op het mooi afgewerkte grasterrein … (een kunstwerkje van fotograaf Mathew)

Bij de juniors waren naast Tuur en Daan ook nog de broers Wout en Daan Van Breedam van de partij, alsook Jonas Van den Eynden, en zij kregen respectievelijk de posities 5, 7 en 6 achter hun naam. Voor Wout en Daan is dit niet alleen een blijk van zuivere clubliefde, maar daarenboven een pittige ‘duurtraining’ richting het zomergebeuren, waar ze weer op mooi niveau zullen uitpakken op het lage hordennummer.  

Wesp14
Wout en Jonas, vechtend in de juniorskoers …

Organisatorisch kan de riem er nu weer even af, zeker na deze meer dan geslaagde editie, om de batterijen weer op te laden richting zondag 12 februari. Dan hebben we immers alweer het fameuze CrossCup-spektakel te gast in het provinciaal domein ‘Halve Maan’ in Diest. Tegen die tijd zullen we natuurlijk al enkele provinciale kampioenen ( 15 januari in Vilvoorde) rondlopen hebben binnen onze gelederen, alsook al enkele provinciale (7 januari, Gent)  en Vlaamse kampioenen (22 januari, Gent) vanop de indoorbaan. ‘Dromen mag’, ook in de atletiek …

Rudy

Totaal uitslag : zie ‘atletiek nu