Verslag veldloop Mechelen - Brain L'Alleud

11/11/2022 - Veldloop MECHELEN
12/11/2022 - Veldloop BRAINE L’ALLEUD

Echte schitterende crosssfeer in Mechelen !

Wie nog eens even de crosssfeer van weleer wil opsnuiven moet zeker vroeg uit de veren op de 11° november, en zich richting de oud-Bourgondische hoofdstad Mechelen begeven, om er te genieten van de vele toeschouwers en de startlijn-volle reeksen jongeren. Onze vrienden van RAM mochten deze maal de teller van voorinschrijving afsluiten op 1339 atleten, en ondanks hier en daar wat afmeldingen is dit dus een echte topper te midden van de andere veldlopen. 2 dagen later bijvoorbeeld moesten ze het in Lebbeke, 627 lopers, en Tessenderlo, amper 517 atleten, met heel wat minder stellen. Organiseren op een vrije feestdag, los van het weekend, en … zonder enige concurrentie, scheelt hem een slok op een borrel natuurlijk, en als dan de klimaatopwarming nog haar medewerking verleent, heb je werkelijk alles in zich om iedereen content te stellen. Reken daarbij nog een schitterend parcours dat het beste uit een fondatleet bovenhaalt (snel lopende grasstroken, heuveltjes, bochtenwerk, strandzone,…), en zeer overzichtelijk is voor de talrijk opgekomen toeschouwers, en je weet meteen dat bij de iets oudere aanwezige supporters de crosssfeer van weleer kwam bovendrijven. Zeker als de ‘Aubergine-brigade’ een mooi woordje meepraat binnen dat succesverhaal.

Zo zagen we de zusjes Lenthe en Febe Nijs mooi 5° en 16° worden bij de 2° jaars pupillen meisjes, nadat Ine Servranckx bij de 1° jaars als 41° was binnengelopen. Bij diezelfde 1°jaars, maar dan bij de jongens, kwamen Louiz Claessens en Fenne Van Leemputte sterk voor de dag, met respectievelijk een knappe 9° en 18° eindpositie, en dat op 67 deelnemers. Hun één jaar oudere clubmakkers Kobe Heijlen en Lowie Van de Put toonden ook hun strijdershart, met een 29° en 35° positie als resultaat.

Bij de jongste miniemen meisjes hebben we met Ella-June Slaets duidelijk een aanwinst binnen gehaald, wat ze hier onderstreepte met een 21° plaats, op 52 atleten. Bij de 2° jaars stonden er zelfs nog 4 meer jonge dames aan de startlijn, en deze werden meteen op sleeptouw genomen door onze eigen Joke Tytgat. Gans de koers door bleef zij het commando voeren, en als er iemand mee aan het stuur wou komen zitten verdapperde ze even (zie foto), waardoor de rest meteen wist … ‘we zitten hier met een probleem…’. Finaal bleek die gedachte ook te kloppen, want niemand was hier bij machte om haar maar even uit evenwicht te brengen. Ook Kaat Deckers, mooi 13°, en Noa D’Hollander, puik 21°, wisten mooi stand te houden, en Gitte Dufresne rondde onze knappe inbreng af met positie 45.

mech1
Joke, genietend van de vele aanmoedigingen … en haar zege … (foto Pa)

Onze jongens Rik De Smit, 57°, en Arne Happaerts, 67° bij de 1° jaars miniemen, zagen vanop de startlijn hoe hun clubgenote alweer autoritair naar de zege liep. Ook onze 2° jaars Rune Van Dorp was zijn versnellingen aan het trekken toen hij zijn clubgenote naar de overwinning zag rennen. Deze knaap uit de Berlare-kern liep hier één van zijn sterkste wedstrijden, met een fraaie 23° plaats als eindresultaat.

Mech2
Rune, in één van de vele bergop-zones … (foto YA)

Ook bij de cadetten meisjes was het money time voor onze aanwezige supporters, want vooraan in het ruime koppeloton zagen we Jolente Alen alweer bijzonder sierlijk en ogenschijnlijk gemakkelijk lopend meeschuiven, en steeds zeer verstandig lopend (altijd zorgen voor een ‘vrije positie’). Stilaan maar zeker begon het kopgroepje uit te dunnen, en net voor de passage aan het strand was al duidelijk dat een podiumplaats binnen bereik was. Mooi spurtend kwam Jolente uit op de zilveren positie, achter de sterke Alicia De Bock. Knap Jolente!

Mech3
Jolente, in 4° stelling  (foto pa)

Ook ons duo Fine De Coster en Noor Latinis kunnen trotsvol terugblikken op een knap vertoon, met respectievelijk de 21° en 25° plaats, op 72 meisjes, en de 4° ROBA-atlete in koers, Marie Vanleeuwen werkte eveneens de 2710m netjes af, en liep na fraai te hebben gestreden als 61° over de meet.
Bij de jongens was onze 2° jaars José Huybrechts met plaats 32 onze sterkste vertegenwoordiger, net voor Kasper Rijnders, die mooi 40° werd op 75 deelnemers. Voor José is dit eerder een opbouw richting het pistegebeuren, waar we hem komende zomer graag zien schitteren op de 400 en 800m. Kasper (zie foto) van zijn kant zit in volle groeifase, in alle betekenis van het woord, en kon hier op dit circuit zijn mooie grote paslengte mooi uitbuiten. Rune Happaerts, 65° en Kwinten Dufresne, 69°, vervolledigden onze inbreng, met een bewonderenswaardige vechtlust.

Mech4
Mooie stijl, op een mooi parcours … (foto pa)

Bij de scholieren meisjes zagen we Laura De Saeger zeer lang meeschuiven achteraan in de kopgroep, maar finaal moest ze daar de rol lossen, en lag positie 10 op haar te wachten. Haar clubmakker uit ons Berlare-team, Maxime Hulders, kwam bij de jongens als 1° jaars sterk voor de dag met een 15° plaats, voor ondermeer Toon Demarsin, die mooi stad hield op positie 28.

Mech5
Maxime, langsheen de vijverzone … (foto YA)

Laura’s broer, Milan De Saeger, zou later op de dag 5° junior worden op de korte cross, en daarmee zijn we bij het hoofdprogramma gekomen.
Vorig jaar stond onze beloftevolle jonge senior Lenn Teugels hier op het podium, en hij wist dus dat het parcours een kolfje was naar zijn hand. Al snel zat hij mee in het kopgroepje van 5, met naast hem nog de latere winnaar Tibaut Vandelannoote, Ward Leunckens, de piepjonge vluchteling Mahansko Tekeste, en Nick Van Peborgh. 2 ronden verder viel alles uit mekaar, en Lenn kwam geheel alleen te zitten, met voor hem een kloof, en achter hem een gat, dat er al snel geruststellend uitzag. De 5° plaats was ditmaal het hoogst haalbare, en dat na een mooi gelopen wedstrijd van net iets meer dan 9km.  

Mech6

Lenn,  mooi om hem bezig te zien … altijd met volle inzet … (foto YA)

Ook onze 2° man in koers, Sander Das mag tevreden terugblikken op zijn wedstrijd, die hij afrondde met een puike 16° plaats, en dat op 33 deelnemers, in de ‘lange’ cross.

Bij de jonge masters vrouwen zagen we naast onze Els Gijsemans, mooi 9°, de heroptredende Sofie Fierens aan het werk, die meteen maar 1 positie te kort kwam voor een podiumplaats. Dat belooft voor de komende weken …!
Ook Rita De Vries liep als 4° binnen, maar dan bij de masters W50, en ook zij kan en mag alweer tevreden terugblikken op een sterk gelopen wedstrijd. Bij haar mannelijke leeftijdsgenoten lijkt Chris Wouters stilaan maar zeker uit zijn mindere periode te klauteren, wat hij hier bewees met plaats 5.
Onder die 58 M50’ers zaten nog 7 andere ROBA’s, en daarbij beschikte Bart De Nijs blijkbaar over de beste papieren. Hij blijf met zijn 8° eindplaats nog het dichts in de buurt van Chris, en bleef ver buiten schot van mannen als een Dirk Biscop, alweer sterk 21° en Bart Demolder, die hier zijn krachtige loopstijl voluit kon laten renderen, wat hem op de 27° eindplaats bracht. Aan zijn machtige start, met zijn naamgenoot Bart De Nijs meteen in het wiel, kon je absoluut niet merken dat hij pas om 1u30 onder de lakens dook, na een terugkeer vanuit Barcelona. Hubert Grandjean kon uit die beperkte rust van zijn concurrent geen profijt halen, want hij strandde één plaatsje verder, op positie 28. Daarmee wist hij nog wel Paul Vermeylen, 35°, Ivo Van de Broeck, 42°, en Joris Robbeets, 48°, achter zich te houden.
Bij de jonge masters tot slot liep Wouter Verbist als 33° binnen, voor ondermeer Gerd Joos, die beslag legde op de 41° plaats.

Tot slot nog een woordje over de cross in Braine L’Alleud, waar ooit Napoleon fameus en definitief tegen de lamp liep, en dat in tegenstelling met onze jonge master Melissa Van Den Driessche, die er net een moment van glorie beleefde.  Normaal zou ze vorig week van start zijn gegaan in de cross van Waregem, maar toen bleek ze ziek te zijn, waardoor trainer Dany haar deed opschuiven naar een heroptreden in dat mooie plaatsje net over de taalgrens, wat we ook kennen via de Nederlandse naam Eigenbrakel. Onze mooi lopende Melissa was duidelijk een maatje te sterk voor al haar leeftijdsgenoten, en ook van de meelopende juniors was slechts ééntje sneller dan zij. Knap, beste Melissa!   

BLL1
Melissa, beste in de mooie parkloop-cross aldaar!  (foto YA)

Volledige uitslag: zie atletiek nu

rudy