Verslag PK Indoor 2019

5/1/2019 - Provinciaal Kampioenschap Indoor Gent

11x goud, 5x zilver en 10x brons!

Zondermeer een mooie oogst om het nieuwe jaar mee in te zegenen, al dient gezegd dat voor sommige proeven alleen al … ‘deelnemen’ voldoende was voor het binnenhalen van eremetaal. Heel wat nationale toppers en subtoppers halen immers hun neus op voor die provinciale titelstrijd, en vooral bij de juniors en seniors is dan ook de ‘waarde’ van het goud, zilver of brons niet altijd van hetzelfde niveau.

Gelukkig voor ons en de provinciale uitstraling tekenden enkele van Roba’s betere atleten wel present, zoals een Sietske Lenchant, Lien Andries, Charlotte Kinable, Milan De Neef, Cedric Van De Putte en Sander Verminck. Deze laatste twee clubmakkers van de Berlaarse Yellow Armada, deden het huzarenstukje van 2018 nog eens netjes over door alweer als eerste en tweede over de 1500m meet te passeren, in respectievelijk 4’01”43 en 4’05”07. Cedric liet er niet de minste twijfel over bestaan wie hier de regie netjes in handen had. Nog 2 andere Oost-Vlaamse Roba’s vielen er in de prijzen, zijnde junior Arno Cornelis (mooi goud op de 800m) en scholier Runar Van der Putten (zilver in tactische 800m schol), beiden op die heerlijke 800m-afstand, zeker als hij indoor wordt gelopen. Samen met de 400m is het zowat het attractiefste loopnummer indoor, vooral als het wordt afgewerkt door stijlrijke atleten, zoals een Annelies Geyskens (mooi brons met 65”85 op 400m schol) en 1ste jaars junior Milan De Neef, die hier niet al te diep in zijn reserves moest tasten (vlotte 51”55 op de dubbele ronde) om zich tot nummer 1 te kronen binnen onze provinciegrenzen.

Sietske trok met 2 gouden plakken huiswaarts (Hinkstap / Kogel), en vooral die 13m25 aan de kogelring belooft veel goeds voor de volgende competities. In diezelfde uithoek van het binnenterrein kwam scholiere Stien De Meyer uit op een 10m08 afstand, meteen goed voor brons (Kogel schol). Het was drummen geblazen aan het erepodium, want ook onze andere scholiere Alexine Donckier De Donceel mocht er tweemaal haar opwachting maken (1ste op Hinkstap, 3de Hoog). Jens Pardon (Ver seniors heren) mocht ondanks een mindere dag toch de zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij uitstek zijn het de kampnummers waar soms onverwachte podiumplaatsen uit de surprise doos komen gesprongen. Denken we maar aan de bronzen plak van het trio Amélie De Necker (cad Polsstok), Jeff Bogaerts (schol Ver) en Bram Grymonpon (sen Hoog). Zijn broer Ward Grymonpon stond eveneens op het 3de ereschavotje te blinken, maar dan op de 400m seniors. Op de 200m schol kwam Line Dockx (27”97) een halve seconde tekort voor eremetaal, voor ondermeer Tine Geets, Luna Mennen en Fien Pues.

Vooral op de 60m en de 60m horden liepen onze mensen zich in de kijker. Het begon al met de 3de stek van cadet Amélie De Necker op de 60mH (knappe 9”90), voor o.a. haar clubvriendinnen Ella Guldentops, Zita Beelen en Jolien Claeys. Deze 3 meisjes botsten samen met Sarah Vervekken ook op de 200m tegen een iets te sterke clubgenote aan, zijnde Charlotte Coenen, wiens 28”98 hier goed was voor de bronzen medaille. Op de 60m vlak zat Charlotte eveneens in de finale (8’28), iets wat ook Karel Daniëls en Chloe Porton voor elkaar wisten te krijgen bij respectievelijk de scholieren jongens (7”69 reeks / 7”70 finale), en bij de juniors meisjes. Met haar 8”29 stond Chloe er zelfs op het laagste ereschavotje. Leeftijdsgenoot Kato Gevaert scoorde nog hoger door zilver (Kogel jun) en vooral goud binnen te halen op de 60mH. Met die gouden plak zat ze in de voetsporen van cadet Wout Van Breedam, die 9”99 liet optekenen op dat spectaculaire hordennummer, en senior Inge Bellemans, die 9”01 achter haar naam kreeg in de einduitslag.

En nu we het toch over de explosieve sprintnummers hebben, kan natuurlijk de naam Lien Andries niet ontbreken. Ook hier was ze alweer onze first Lady, met goud op de 60m vlak (knap 7”78) en de 200m (25”02), telkens achter de Antwerpse kampioene Elisa Mehuys. Vooral op de kortste afstand was het genieten geblazen voor de aanwezige Roba-supporters, want met Charlotte Kinable (knap brons met 7”95!) en Inge Bellemans (6de, 8”22) kleurde het er wel erg aubergine op de binnenkoer tijdens de Vlaams-Brabantse finale. De 23”61 chrono van junior Robbe De Putter was de op één na beste Vlaams-Brabantse verrichting op de 200m, zilver dus, en scholiere Roos Van Vlasselaer (800m) kwam uit op de 3de stek, meteen de 26ste podiumplaats voor onze club.

Cadet Xim Wouters (Kogel), Roan Van Uffel (200m schol jongens), Fien Pues (60m schol), Karel Daniëls (60m schol) en Liselot Smolders (400m sen) waren mede getuigen van onze rijke oogst, en u begrijpt volkomen dat niet iedere Vlaams-Brabantse club met een dergelijk rijke buit vanuit de Artevelde stad is vertrokken …  

2019 is onder een goed gesternte begonnen, zoveel is duidelijk …

Rudy