Verslag meetings Lanaken - Eeklo

09/10/2021 - werpersmeeting te Lanaken & Eeklo

Katelijne verbetert alweer haar eigen clubrecord en klimt op in … Belgische top-5 aller tijden!

Terwijl de rest van de atletiekwereld zich heeft ingenesteld in een voorzichtige heropbouw richting wintercampagne, blijven traditiegetrouw de werpers van de ‘lange afstand’ (speer, discus, hamer) de aangeboden werpersmeetings benutten, want binnen het indoorgebeuren komen zij natuurlijk niet meteen aan hun trekken. En met het heerlijk nazomerweertje van voorbije zaterdag was het helemaal aanlokkelijk om de sporttas in de auto te zwieren, richting Lanaken, waar de ATLA-kampersmeeting was geprogrammeerd, of met bestemming Eeklo, waar de 4° Meetjeslandse werpmeeting zich richtte op deze specifieke groep binnen de atletiek. Vanuit Diest is iedere locatie in Limburg een perfect haalbare kaart, en het verbaasde ons dan ook niet dat onze kersverse Vlaams-Brabantse speer-kampioene bij de cadetten meisjes, Katho Bakelants in de Maasstreek opdook om haar persoonlijk record (28m58) eventueel nog wat op te krikken. Daar is ze op schitterende wijze in geslaagd, want maar liefst 5 van haar 6 worpen passeerden de 30m-lijn, met als beste een … 33m01! Onnodig te melden dat we vreugdepasjes zagen tussen iedere werppoging … Haar 2 clubmakkers Jasper De Smedt en Louis Van Mierlo, nog brons in Vilvoorde, waren eveneens van de partij, en dat met de zelfde insteek, zijnde het verbeteren van hun eigen PR-afstand. Zij slaagden niet in hun opzet, want Jasper moest genoegen nemen met 25m21, en Louis kreeg een 33m91 achter zijn naam. Toch kunnen ook deze 2 jongens terugblikken op een zeer fraai najaar, en mogen ze samen met hun enthousiaste trainer Zacarya al beginnen dromen richting lente 2022, met ondermeer de beker van Vlaanderen-wedstrijd voor cadetten/scholieren als eerste hoogtepunt. De bijgevoegde foto verraadt in ieder geval dat het qua teamsfeer meer dan oké is binnen dat werpersgroepje …

Lanaken

Bijzonder fraai nieuws verkregen we vanuit het mooie Meetjesland, waar Katelijne Lyssens haar actuele topconditie wist te verzilveren in alweer een mooie discuscompetitie. Half september had ze in Merksem een 53m33 achter haar naam gekregen, maar hier krikte ze dat nog op, via alweer 3 plus-53m-worpen, met als verste een … 53m72. Voor zij die daar geen reële waarde kunnen aan hangen, geven we graag mee dat er slechts … 4 Belgische vrouwen doorheen de nationale atletiekgeschiedenis bij machte waren om nog verder te werpen. In de jaren 80 kwam Ingrid Engelen tot 54m34 (4x Belgisch kampioen), terwijl Annelies Peetroons (dochter van de trainer Ludwig van onze Katelijne) in Peking (WK voor juniors 2006) tot 54m42 kwam. Veerle Blondeel zat in 2003 nog een niveau (57m70) hoger, maar de absolute nummer één is en blijft de beresterke Marie-Paul Geldhof, die in 1994 het fameuze Belgische record van … 61m40 uit haar mouwen schudde.
Kortom, Katelijne, u zit nu bij de top-5 ‘allertijden’, en dat in fraai gezelschap! SCHITTEREND, Beste Katelijne, en geniet van deze puike sportieve positie!

 rudy    

9 okt 2021: Lanaken
CAD - speer - Dames (0,5kg)

Reeks: 1 (1 deelnemers)
  1  Bakelants Katho 2007 ROBA 33.01m (PR)
CAD - speer - Heren (0,6kg)
Reeks: 1 (3 deelnemers)
  2  Van Mierlo Louis 2007 ROBA 33.91m
  3  De Smedt Jasper 2007 ROBA 25.21m

9 okt: Eeklo
SEN - discus - Dames (1kg)

Reeks: 1 (2 deelnemers)
  1  Lyssens Katelijne 1995 ROBA 53.72m (PR)