Verslag meetings 24-26 mei

24/05/24 - Hamme             
25/05/24 - Beernem - Waregem - Hechtel
25-26/5/24 - Herentals (meerkamp)

Voorbije week lag het aanbod aan wedstrijden aardig hoog, mogelijk met komende examenperiode in zicht, en kwestie van deze nog even netjes voor te blijven. En dat daarbij niet op een kilometer meer of minder werd gekeken door een aantal van onze atleten, moge duidelijk zijn. Als lid van ons Berlare-team is de aanwezigheid van Milan De Saeger in Hamme, 2’06”01 op de 800m aldaar, nog perfect te verklaren, maar voor Joost Grymonpon ligt Waregem, 5’03”37 op de mijl, toch niet bij de deur, en hetzelfde kan gezegd worden van cadet Mathieu Maes die in Beernem een meeting van FLAC ging opvrolijken met een deelname op de 100m, 13”01, 100m horden, 15”91 en een mooie 8m52 in de kogelring. Bij Joost lag de verklaring in het feit dat hij op jacht was naar een nieuw clubrecord M55 op die niet alledaagse afstand, en hij slaagde nog in zijn opzet ook. Na recent in Duffel het 800m-record te hebben ontfutseld van Patrick Van Daele, onttroonde hij hier in Waregem niemand minder dan Omer van Noten, die in 2009 nog een 5’04”1-chrono in de tabellen zette.

j1
Joost, duidelijk in goede doen !

Dichter bij huis was er de meeting in Hechtel, en daar mochten we voor het eerst weer onze topper op de korte afstand, Tinne Vertongen, begroeten. Onze junior werkte er de 100m af, en dat in een tijd van 12”49. Op diezelfde afstand zagen we ook 3 cadetten dames aan het werk, zijnde Jolijn Dendas, 16”59, Eline Dewinter, 14”71 PB + 30”40 op de 200m, en Zoë Swinnen, die een 13”75-chrono achter haar naam kreeg. Ook aan de kogelstand, 8m40, zagen we dit laatstgenoemde meisje postvatten.
Voor de rest viel vooral de 400m-afstand en het 1500m-nummer in de smaak bij onze ROBA’s, Milo Caers liet er een 62”03 optekenen, en ook zijn oudere broer Senne opteerde voor de 400m, en hij kwam uit op een tijd van 57”99. Senne moest er onder meer Ward Vandeput voor zich dulden, die een 55”82 realiseerde. De prestatie van de dag was toch de schitterende 51”88 die junior Willem Tiri hier uit de mouwen schudde. ‘Het voelde heel goed aan’, zei hij achteraf, en de pittige trainingen van de voorbije weken ‘lonen’, zoveel is duidelijk. Willem startte erg snel, en kon vooral dat tempo erg goed vasthouden. Ook onze andere junior Toon Demarsin kwam er aardig voor de dag, met zijn 53”59-chrono. Op de 1500m tot slot stapten nog 3 clubgenoten de baan op, zijnde junior Thomas Devroye die een tijd van 4’24”08 realiseerde, voor master Wim De Pauw, 4’41”23, maar achter onze jonge senior Yari Zwart, die de klok liet stoppen op 4’06”81.

Tot slot verhuizen we nog even naar de Kempen, meer bepaald naar Herentals, waar op 25 en 26 mei het ‘open provinciaal kampioenschap meerkamp’ van de provincie Antwerpen plaatsvond. Julia Van Hoof leefde hoopvol naar deze battle toe, tot ze op een hordentraining in Betekom haar voet verzwikte, en ze voor enkele weken buiten strijd lijkt. Ook Anneline Smets wou er absoluut haar opgelegde trainingsarbeid zien renderen, maar reeds van bij de eerste proeven voelde ze aan dat er geen ‘frisheid’ was, geen ‘overschot’. Op de 100m horden ging het nog best aardig, maar bij het hoogspringen, kogelstoten en op de laatste 50m van de 200m voelde ze dat er iets niet klopte.

a1
Dit lukte nog voor Anneline, nadien zei het lichaam stilaan .. ‘foert’ …   (Sven)

Tijdens de ochtend van dag twee voelde ze zich misselijk, en na het verspringen en speerwerpen wierp ze ziek de handdoek in de ring. Geen 800m dus, nochtans normaal één van haar topnummers.
Bij de cadetten meisjes was Imke Storms van de partij, en zij moest gelukkig niet opboksen tegen een opstoot van één of ander lichamelijk ongemak. Dag één was duidelijk haar ‘betere’ dag, al zorgden de plaatselijke weersomstandigheden niet bepaald voor de gewenste ondersteuning, zoals onderstaande foto duidelijk aangeeft.

i1
‘aanglijden’ in een kletsnatte ring … geen evidentie …   (Sven)

Na 2 dagen van strijd, kwam ons HERA-meisje, actief in de meerkampgroep te Betekom, uit op een score van 2929 punten, en dat leverde haar zondermeer een ‘tevreden gevoel’ op.
Ook actief binnen dat team is cadet Lukas Dirkx, die het voorbije half jaar wederom technisch winst heeft geboekt, wat hem op een eindbalans van 2525 punten bracht. Samen met zijn broer zien we hem steeds op de betrokken trainingen, met de lieve mama plichtsbewust langsheen de zijlijn.

i2
Imke met mooie score op de horden …    (Sven)
l1
Lukas, fraai bezig op zijn meerkamp …   (Sven)

De laatste in het rijtje in Herentals was onze dit seizoen pas aangesloten jonge senior Maarten Vercammen, die hier voor het eerst een volle 10kamp afwerkte. Ook hij had op dag één natuurlijk last van al die nattigheid, wat bijvoorbeeld geen evidentie is bij het verspringen en hoogspringen. Met een 57”45 rondde hij dag één af op de 400m (zie foto), en ook dag 2 zette hij fraai in met de voorziene 110mH (zie andere foto). Finaal zou Maarten uitkomen op een totaalscore van 4086 punten.

m1
Onze enthousiaste nieuwkomer, Maarten, in volle actie! (Sven)

Rudy

Uitslagen = zie ‘atletiek nu