Verslag meetings 10/11/12 mei 2019 - Deel 2

Meetings weekend 12-13 mei 2019

Sietske verrast meteen zichzelf en iedereen…

Voorbije WE waren het alweer hoogdagen voor zij die door moeder natuur bedeeld zijn met multi-talent, met spieren die zowel snel zijn, veerkrachtig, sterk, en ook nog net de anaerobe impact van de halve fondnummers verdragen. Voor onze coach Peter was het samen met zijn atleten hoopvol uitkijken naar de graad van paraatheid, zo vroeg op het seizoen, met quasi … nul wedstrijdritme op het rekest. Onze first Lady van de meerkamp, Sietske Lenchant vulde, geloof het of niet, voor het … eerst dit seizoen een wedstrijdkaartje in, daar in Herentals, reikhalzend uitkijkend naar het effect van de stage in Portugal. Zou de noeste arbeid daar in Zuid-Europa verricht … nu zijn vruchten afwerpen?

48u later kon ze met een brede glimlach bevestigend antwoorden, want haar finale resultaat bedroeg … 5307punten, en dus een schitterend nieuw persoonlijk record (vorig 5275p). De zenuwachtigheid bleek dus totaal ongegrond. 14"88 op de horden, 1m73 hoog, 13m03 met de kogel en 26"11 op 200 bleken al snel te leiden naar een op koers zijnde tussenstand na dag 1. Toen al boven haar tussenstand van haar vorig PR. Dag 2 moest dan maar de bevestiging brengen, en dat gebeurde ook … 5m64 ver, 40m99 met de speer en een afsluitende 2'36"48 op de 800m, klassiek haar mindere nummer.
Dikke proficiat, beste Sietske, met deze … '7-kamp'-prestatie op … plaats 15 in de Belgische ranglijst aller tijden …

Zo’n icoon in uw team rondlopen hebben is natuurlijk een Godsgeschenk voor Peter, want dat straalt ongetwijfeld af op de jongeren die nog aan hun eerste stappen toe zijn op deze loodzware discipline. Hier moest hij als een gek van links naar rechts rondlopen (gelukkig nog … ‘uitstekende conditie’ …) om er zijn 7 atleten (5 ROBA's en 2 AVZK'ers … Vincent Laporte en Zico D'hooghe) op het juiste spoor te houden. Neem bijvoorbeeld onze 1ste jaars Gitte De Cock, voor wie zo’n 2-daagse uitdaging een zuiver leerproces is. Komen ‘proeven’ van het gebeuren noemt dat, en daar is ze met haar 2817 punten meer dan aardig in geslaagd. 1ste jaars scholiere Stien De Meyer moest nog wat wennen aan de nieuwe hordenafstand, maar vooral via een fraaie 200 en sterke 800m (2'29"03!) lagen er finaal maar liefst 3919 punten op haar te wachten. Junior Kato Gevaert, eveneens eerstejaars, werd hier zelfs mooi 3de in de eindstand, met een puike 4246 punten-score. Ook haar sterke 800m verrichting (2’27”89) is het vermelden meer dan waard. Voor de broodnodige testosteron in dat team zorgt onze Seppe Ceulemans, die hier ondanks enige trainingsachterstand (tijdlang blessurelast, alsook de studies) reeds aardig voor de pinnen kwam, met ondermeer een PR op de 100m, ver en polsstok! Daar de rest ook nog meer dan behoorlijk was, resulteerde dit in al een verrassende 5638 punten-score. Onnodig te melden dat de coach van deze bende ‘s avonds vanuit de Kempen richting de Tiense regio bolde als een … ‘contente mens’…

Meeting Kessel-Lo - Veel persoonlijke records … aan de vooravond van de examens

Zondag openden onze vrienden van DCLA hun deuren in Kessel-Lo, en heel wat clubleden, vooral van onze Hera-kern, namen die gelegenheid te baat om nog net voor de ellendige examenperiode nog eens alles uit de kast te halen. Daarbij geholpen door een pittige rugwind (meestal rond de toegelaten +1,8m/sec) lukte dat nog voor menige atleet. Meisjes als een Sarah Vervekken (PR op 200m), Ella Guldentops (besttijd op 100m + 4m06 ver) en Janne Van Ouytsel zullen zich de verplaatsing niet beklaagd hebben, zeker Janne niet want bij haar was het 2x bingo met een PR op de 100m en 200m. Ook Roos Corbeels, Charlotte Coene en scholier Roan Van Uffel waren present, maar een persoonlijk record zat er niet in, mede door de grillen van de wind die toen +2,5 aangaf …  De in bloedvorm verkerende cadet Wout Van Breedam liet een 15”97 chrono (100mH) en 24”70 tijd (200m) optekenen, eveneens 2x een persoonlijke bestprestatie. Ook Noah Evrard gunde zichzelf zo’n sprankelend succes, maar dan op de 100m vlak (12”89). Wout zijn broer, Daan, liet 3m95 opmeten aan de verspringstand, maar wederom strooide de wind (+ 3,5!) een portie roet in het eten. Op de 800m is dat ‘geleuter’ met die windmeter natuurlijk van de baan, en dat bleek voor Pepijn Elsen bevrijdend te werken, want deze cadet liep met 2’26”39 er een persoonlijk besttijd. Ook Ilse Van Malder, Lode Wuyts, Elias Fivez, Vera Meuris en Han Raets verkozen de 2 ronden run boven het korte geweld. Toen de wind was gaan liggen profiteerde Chloë Porton van de omstandigheden, waardoor ze zich verbeterde tot 12”99 en 26”67, voor o.m;   
Lore Vanderwegen (27”30). Brute pech tot slot voor Luca Braile, wiens 23”53 tijd op de 200m werd afgewerkt onder te felle rugsteun.

Ziehier de volledige ROBA-uitslag: Herentals, Kessel-Lo

rudy