Verslag meetings 10/11/12 mei 2019 - Deel 1

Meetings Week/WE 10/11/12 mei 2019

Roba’s present in diverse stadions!

We beginnen zelfs nog iets vroeger dan de titel laat uitschemeren, want op 5 mei vonden we Lente Cornelis terug op de meeting van St Truiden. Ze zette er een 11”43 tijd neer op de 60m vlak.

Ook in Hechtel werden onze clubkleuren opgemerkt, en daar zorgden 3 atleetjes uit DAK voor. Nina Janssens kwam er tot 2 persoonlijke records (ver en hockey), al moest ze op dat laatste nummer wel clubvriendin Sophien Hoeyberghs voor zich dulden. Ook grote zus Phileine Hoeyberghs kwam er haar veelzijdigheid testen met een werp-, spring- en loopnummer, maar ditmaal zat er geen verbetering in van een persoonlijke bestprestatie.

Wie wel zijn persoonlijk recordboekje mag bijwerken is onze yellow Armada-pupil Connor De Troyer, die een uitstekende 3’18”22 achter zijn naam kreeg op de 1000m, en dat niettegenstaande de windstoten die doorheen het Rooienstadion van Duffel bliezen. Wat opvalt tegenwoordig zijn de indrukwekkende benamingen van de diverse meetings. Wat dacht u bijvoorbeeld van ‘runners lab athletics classic meeting’ waarmee de atleten naar het Duffelse werden gelokt. Al denk ik dat onze Berlare-atleten, zoals een Runar Van Der Putten (53”52 , PR 400m), Matthias Eeckhout (iets te snelle eerste ronde op de 800m), Lenn Teugels, Elias De Wilde en Josephine Rondelée eerder voor de goede organisatiecapaciteiten van Andreé Boonen en zijn manschappen (met bijvoorbeeld altijd ‘aangeboden haaswerk’) zijn gezwicht dan voor de bombastische naamgeving. Ook Karim El Amraoui, Stijn Van Buyten, Merel Geerts, Timo Vandeuren en Daan Coremans wisten dat haaswerk wel te waarderen, en bij Wim De pauw (1ste wedstrijd) en Sander Das (1500m) resulteerde het zelfs in een PR. Lise Van Casteren nam deel aan het open PK 10.000m, en na meer dan 6km ‘quasi alleen lopen’ (alles lag ver uit mekaar…) kwam ze tot een eindtijd van 39’53”32. Op de 400m, waar ook Ruben Verspeurt actief op was, kwam Silke Uyttendaele uit op een persoonlijke besttijd van 69”79. Terwijl Pieter Verschoren z’n 1500m afwerkte (bleef steken op 4’03”53) kwam Jenna Van Wim aan de speerstand tot 34m22.

Voor zij die Duffel net iets te ver vonden, bood Tessenderlo een aardig alternatief. Enkele cadetten en scholieren zoals een Janne Van Ouytsel, Roos Corbeels, Simon Devroye, Fien Pues en Lars Verlinden trokken de Limburgse grens over om er spurtnummers af te werken, of de 800m, zoals een Kasper Bottu en Lukas Das.
Lars hanteerde ook de speer (40m20 schol), net als cadet Yarne Verstraelen, die nooit verder wierp dan zijn 34m72 hier. Evy Hens nam het kopwerk op zich bij de seniors op de 800m, wat haar tot 2’26”31 bracht, voor o.m. Diziana Vangoidsenhoven en Katie Declerck. Brecht Cuypers bracht z’n 3000m seizoensbesttijd op 9’26”74, een afstand waarop ook Sien Wittevrongel en Ilse De Coninck het beste van zichzelf gaven. Onze masters Patrick Van Daele en Jan De Raet opteerden hier voor een kortere afstand, zijnde de 800m, wat respectievelijk 2’16”90 en 2’22”54 opleverde.  

Zelfs in Ninove werden onze auberginekleuren opgemerkt, en daar was onze Maya Frederickx verantwoordelijk voor. Op de VAL jongerentrofee kwam ze op de 4-kamp tot een eindscore van 1202 punten, een PR.

Tot slot werden in de diverse Vlaamse provincies de ‘scholenkampioenschappen’ afgewerkt, en ook hier doken natuurlijk clubatleten op, zowel in Kessel-lo als in Oordegem. Daar er … ‘niet klassieke loopnummers’ werden voorgeschoteld (100m, 800m en 1500m voor miniemen bijvoorbeeld….) verwijs ik graag naar de diverse ROBA-uitslagen geheel onderaan. De kampnummers liegen natuurlijk niet, en zijn wel ‘vergelijkbaar’, en daar viel de knappe 11m92 van Lore Willems op bij de kogel, voor o.m. Femke Verhoeven (9m89) en Lisa Vandamme (9m53). Ook Kamiel van Rompaey kwam beresterk uit de hoek (11m32) aan diezelfde kogelring. Bij de verspringstand zagen we niets dan blije gezichten bij o.m. Joppe Cornelis (4m30), Jonas Eelen (4m22) en Seppe Bossaert (4m15).

Voor de meeting van Kessel-lo en de meerkamp van Herentals verwijzen we graag naar een volgend artikel.
… druk weekend … zoveel is duidelijk!

De … Volledige ROBA-uitslagen : Hechtel, Duffel, Tessenderlo, Ninove, Oordegem, Kessel-lo

rudy