Verslag KVV AC

18/05/24 - Kortrijk (KVV ‘alle catg’)

Geen eremetaal voor ROBA…

Met slechts 7 aubergine-atleten in de gelederen wisten we dat de kans op eremetaal vrijwel nihil was, temeer daar niemand van onze echte seniorstoppers van de partij was, vrijwel allemaal buiten strijd door een herstellend lichamelijk ongemak. Het dichtst bij het podium kwam nog onze oude rot in het vak, Walter De Wyngaert, die 4° werd bij het hamerslingeren, en dat met een 51m14-worp. Het was er koud en vooral nat toen zij om 9u ’s morgens aan de bak moesten. Qua ‘eindplaats’ was hij content, maar wat de afstand betreft had Walter op ‘wat beter’ gerekend… Hij had daar met zijn 6 pogingen voldoende tijd om de gemiddelde leeftijd van zijn concurrenten in te schatten, en die bleek op … 22,9 jaar te liggen. En zeggen dat hijzelf ondertussen onze M50-clubrecordtabel aan het opkuisen is …  

De rest van ons eigen deelnemersveld konden stuk voor stuk zonen of dochters zijn van Walter, te beginnen met ons enthousiast scholierenduo Jolente Alen en Laura De Saeger. Laura werkte er de 3000m steeple af in een tijd van 12’21”18, een clubrecord op die afstand, en Jolente pakte uit op de 1500m, en deed dat met een 4’51”13-chrono. Tijdens de eerste 1200m verliep het vlot, maar eens de eindrush werd gegeven moest ze nog ‘passen’. Verder voorzichtig opbouwen is en blijft de boodschap voor Jolente.    
Haar trainingsvriendin Hannelore Hecq hing in haar reeks van de 400m na driekwartwedstrijd nog mee op kop, en het werd een zij-aan-zij-race (zie foto) tot aan de meet, waar voor haar de klok een 59”97-tijd aangaf.

kvv
Hannelore op de 400m …   (Foto Bart)

Op dat moment was het gelukkig niet aan het regenen, maar de tegenwind gedurende de eerste 200m verhinderde een nog ‘diepere duik’ onder die 60”-grens.
Stien Der Meyer zagen we aan het werk op het loodzware 400m horden-nummer, iets waar even later ook ons jonge HERA-duo Kamiel Van Rompaey & Jonas Eelen zich aan waagde. Stien vertrok zonder enige druk naar Kortrijk, daar de studielast momenteel van dien aard is dat een ‘specifieke voorbereiding’ geen realistisch concept blijkt. Dus stress was ditmaal geen beperkende factor, en zelfs de tegenwind in de eerste wedstrijdhelft, waar Hannelore ook al last van had, bleek haar niet te deren. Op een kleine 150m van de meet zat er wel een ‘mindere hordepassage’ tussen, die natuurlijk het tempo wat ontregelde, en haar finaal op een PR-tijd van 68”24 bracht.  

Kamiel en Jonas tot slot, zaten in dezelfde koers, met de eerstgenoemde in baan 6 en Jonas in baan 7. Nabij half koers had Kamiel zijn vriend al bij het nekhaar, maar eens die passage voltooid bleef Jonas fraai weerwerk leveren, waardoor ze finaal uitkwamen op een 59”61 voor Kamiel en 61”82 voor Jonas.

Rudy

Uitslag : zie ‘atletiek nu’