Verslag indoor Heusden-Zolder en Hoboken

3/12/2022 - Heusden-Zolder (indoor)
4/12/2022 - Hoboken (indoor)                                   

Het indoorseizoen komt stilaan op gang, en ook voorbije weekend deden ze in Heusden en Hoboken een duit in het organisatiezakje, iets wat een aantal van onze atleten wist te appreciëren. Voor enkelen onder hen was het de vuurdoop richting de cadettencategorie, zoals bij Sarah Prenen en Bette Van Rompuy, of hun mannelijke tegenhangers Luka Schoolmeesters, Willem De Smit en Ilias Goossens. En zo’n overgang naar de ‘grote atletiekwereld’ brengt nogal wat ‘nieuwigheden’ met zich mee. Zo moet Sarah vanaf nu met 3 kg de strijd aangaan in de kogelring, in plaats van 2 kg, maar krijgt ze ter compensatie 6 pogingen aangeboden, dus dubbel zoveel als ze gewend was. Daarenboven leert haar werptrainer Floris vanaf nu de draaitechniek aan, ter vervanging van het aanglijden, en of dit alles nog niet genoeg is, mocht ze hier optreden in een nieuwe extra hal, alleen bestemd voor het kogelstoten. Sarah hoopte stiekem meteen de 8m-kaap te passeren, en dat lukte haar probleemloos, want met 8m94 zat ze al meteen 1 meter verder te flirten met de aangeduide 9m-lijn. Ze klopte er ondermeer Anneline Smets, die 8m69 liet optekenen, maar met slechts 1 werptraining in de benen moest ze haar ambities in de kogelring ook enigszins temperen, en wist Anneline die prestatie dus perfect in te schatten. Op de horden kwam ze uit op een 9”79-chrono, en slechts 2 meisjes deden hier beter.

HZ1
Sarah in de kogelring … 
HZ2
Anneline op de 0’76cm hoge horden…

Ook Bette zagen we op datzelfde hordennummer, en zij kreeg er een 10”35-tijd achter haar naam. Achteraf bleek ook bij haar die ‘eerste competitie-spanning’ volstrekt overbodig, want ook zij anticipeerde meteen op de nieuwe omstandigheden (hogere hoogte van horden, verplichte startblokken, loopt al iets langer aan bij de verspringbak, …), wat ondermeer resulteerde in een mooie PR-sprong van 4m54.

Als we onze atleten mogen geloven was het er best soms wat chaotisch, met proeven die quasi gelijk vielen, waardoor het soms een rennen was van hier naar daar. Denken we maar even aan Sarah die van de ene hal naar de andere hal moest hollen om er haar 60m vlak af te werken, wat een chrono van 8”85 opleverde. Of Bette, die tussen 2 sprongen aan de zandbak even haar hordennummer moest gaan afwerken …  Gelukkig klikt het schitterend tussen die dames, en de nodige knuffels na iedere wedstrijd is de beste remedie tegen de wedstrijdstress.
Nu ook ons duo Stan Vertommen en Kobe Coenen scholier zijn geworden, zien we weer het aloude kwartet herenigd, bestaande uit die 2 gasten plus hun sportbroeders Robbe Van Rompuy en Viktor Verlinden. Al sinds hun pupillenleeftijd hangen die kerels zo ongelooflijk aan mekaar, echt mooi om zien! Waarschijnlijk zien ze voortdurend verscheidene herkenningspunten in mekaar, zijnde die gemeenschappelijke gedrevenheid, het hard willen werken om resultaten te behalen, en het kritisch zijn op zichzelf, niet te snel beginnen te zweven. Met zulke fantastische gasten mogen werken als trainer(s) moet als ‘heerlijk’ aanvoelen …  
HZ3 
Op de 60mH zagen we ze het onderlinge gevecht aangaan, met Robbe als snelste man aan de meet, 8”84 om precies te zijn, voor Viktor, 8”90, Stan, 8”87, en Kobe, die 10”02 liet optekenen. Ook bij het hoogspringen werd dezelfde pikorde gerespecteerd, met 1m76 voor Robbe (1m79 … net niet …), 1m70 voor Viktor en Stan, en 1m65 voor Kobe.
Zoals reeds gemeld zagen we bij de cadetten jongens Luka Schoolmeesters, Willem De Smit en Ilias Goossens hun debuut maken, en dat deden ze met brio. Luka won er het hoogspringen met een fraaie 1m65, voor Willem, 1m40, en op de 60m dook Luka met 7”75 meteen onder de 8”-grens, voor Ilias, 8”33, en Willem, die een 8”62 achter zijn naam kreeg.
Bij de pupillen jongens vonden we Jack Koninckx terug op de 60m, met een tijd van 10”48, en daarmee zat hij netjes tussen zijn clubvriendinnen Lena Rinckhout, mooi PR van 9”74,  en Paula De Pelsmaeker, 11”02, in. Ons 3° meisje bij de pupillen, Anna Van Hoof, scoorde vooral fraai aan de hoogspringstand, waar ze de zege behaalde met 1m17.

HZ4
Ella, stijlrijk lopend … !   (foto papa)

We ronden dit artikel af met het optreden van onze kersverse cadet Ella Hauquier, die op zondag van de partij was in Hoboken, en er een uitstekende 8”02 liet optekenen op de 60m vlak (zie bovenstaande foto). Dat is niet alleen een mooie PR-chrono, maar tevens de op één na beste chrono in België momenteel (nog vroeg op het seizoen natuurlijk) achter Hélène Deckers, die hier in diezelfde hal met 7”99 net onder de fameuze 8”00-barrière dook. Misschien zeggen die tijden u relatief weinig, maar als we melden dat ons clubrecord al sinds 2009 vast ligt op 8”01, en op naam staat van niemand minder dan Marjolein Lindemans, kan u het mogelijk al meteen iets beter kaderen. Bij het verspringen bleef ze steken op 4m95, mede door wat kniepijn. Cadettenleeftijd betekent volop ‘opgroeien’, ook qua lichaam, en dan is voorzichtigheid een woord dat steeds om de hoek komt kijken…

Rudy

Uitslag : zie atletiek nu