Verslag G-Meeting Torhout

G-meeting te Torhout (12/05/2019)

Roba-G-atleten lopen zich te Torhout warm voor ROBAlympics

Drie van onze G-atleten trokken afgelopen zondag 12 mei enthousiast naar Torhout, waar het lokale Houtland AC tijdens een open meeting ook wedstrijden voor G-atleten op het programma plaatste. Houtland AC bezit overigens een bijzonder actieve G-kern. Dat hebben we bijvoorbeeld begin december 2017 bij onze ROBA-veldloop te Wespelaar mogen ondervinden: de groene outfit van tal van HAC-deelnemers trok toen de aandacht van de toeschouwers in de voorste gelederen van de openingswedstrijd voor G-atleten van die geslaagde veldloopdag. Houtland AC kaapte er de eerste drie plaatsen van de race weg. Ook te Torhout werd met veel inzet en enthousiasme gelopen, gesprongen en geworpen. Dat belooft evenzeer voor zondag 19 mei, u weet wel, want dan staat onze eigen G-organisatie geprogrammeerd, de 1ste ROBAlympics, aan "De Tumkens" te Betekom.

Zege en ereplaatsen

Onze eigen Ward GRYMONPON (-21) opende te Torhout al meteen met een knappe overwinning in het verspringen (op 13 deeln.): hij liet een sprong van 4m63 opmeten. Zijn broer BRAM (-21) bleef niet ver uit de buurt en pakte de 5de plaats met 4m18. Ook Sinem VAN CAMP (-20) verdedigde zich dapper met een sprong van 3m50 en een 9de plaats.

Tijdens de open meeting zorgde papa Joost GRYMONPON voor een spannend intermezzo op de 800m (zijn lievelingsnummer) voor junioren, senioren en masters. Hij zette de 8ste tijd neer: 2'16"65. U herinnert zich nog dat Joost op die afstand bij de masters, in zijn leeftijdscategorie, al enkele Belgische en Vlaamse titels binnenhaalde.

Terug naar het G-programma dan. En daar was Bram GRYMONPON weer. Hij werd 6de in zijn reeks op 100m, in 13"69. Sinem VAN CAMP koos voor de dubbele hectometer en finishte in zijn race op die 200m verdienstelijk als 3de op 5, in 32"65. Voor de 800m stonden er 9 deelnemers aan de start en Ward GRYMONPON mengde zich stevig in de debatten, met een knappe 2de plaats als resultaat, in 2'26"75, goed voor een nieuw persoonlijk record (verbetering met 8 honderdsten van een seconde). Ook voor broer BRAM hing er nog een persoonlijke bestprestatie in de lucht: hij stootte, als 4de, de kogel (van 3kg) 6m82 ver, 77cm verder dan zijn vroegere persoonlijke record.

Ward, Bram en Sinem zijn klaar voor zondag 19 mei en de ROBAlympics te Betekom. Samen met andere enthousiaste ROBA's van onze bijzonder bedrijvige kern G-atleten. Dat wordt een feest daar: de volle overgave en de volledige inzet van alle deelnemers zijn verzekerd! Opgelet: de meeting start reeds om 10u30.

De volledige ROBA-uitslag

RW