Verslag CrossCup Relays Berlare

24/10/2021 - CrossCup relays Berlare

Onze miniemen meisjes en masters dames staan op erepodium!

Traditiegetrouw start het veldloopseizoen, en de CrossCup in het bijzonder, met een aflossingswedstrijd waarbij 3 atleten per team zijn voorzien, en een wisselende afstand voor de kiezen krijgen. Jos Van Roy had alweer het prachtige recreatiedomein Nieuwdonk als startlocatie uitgekozen, en al jaren brengt dit een massa volk (atleten, alsook veel toeschouwers) op de been. Of de doorsnee INZO-arts meteen opgezet is met het beeld van drummende jonge kinderen in de startbox, komende van alle windstreken in België, is maar zeer de vraag, maar het enthousiasme dat die bonte bende uitstraalde, omwille van het eindelijk terug kunnen ‘veldlopen’, met als extra trigger het ‘teamgebeuren’, was wel mooi om zien en ook zeer begrijpelijk. De ‘blijheid’ op het gezicht van bijvoorbeeld onze pupillen meisjes, zijnde Amélie De Paepe, Eloise Sevotte en Emily Vansweevelt (33° op 70 teams) was echt hartverwarmend, en ook de jongensploeg bestaande uit Fabian Vandenberghe, Ferre Weckx en Jaan Tuerlinckx (28° op 74) genoot van de overweldigende sfeer.

Helemaal fraai werd het bij de miniemen meisjes waar onze 3 … ‘1° jaars’ Joke Tytgat, Lora Vanhentenryck en Fien Peeters beslag legden op de schitterende 3° eindplaats, en dus naar het podiumgebeuren werden geroepen, om er samen met de meisjes van AC Waasland en FLAC de VAL- fotografen van dienst te zijn.

CCR1
Miniemen - 3de plaats - Joke, Lora, Fien

Naast dit top-trio hadden we nog 5 andere enthousiaste teams die op een mooie wijze het beste van zichzelf gaven te midden van die prachtige locatie, met ondermeer het drietal Emma Györe, Isabel Györe en Jana Nulens op positie 18°. Zij bleven net buiten schot van het trio Noor Latinis, Noa D’hollander en Imke Storms (plaats 22) en ons 4° team, bestaande uit Babette Swannet, Ana Sueters en Nina Janssen, dat 23° werd. Iets verderop liepen we Annabel De Keersmaecker, Febe Mans en de sterk eindigende Maya Frederickx (samen op positie 43°) tegen het lijf, die er nog in slaagden om Kaat Geleyn, Rosanne Tuerlinckx en Louise Tiri (plaats 57) het nakijken te geven. Ook bij hun mannelijke leeftijdsgenoten konden we meerdere teams in stelling brengen, 4 om precies te zijn, en daarbij vormden Jarne De Wilde, Emiel Aelterman en Jonas Behaeghel onze sterkste combinatie, met een 17° eindplaats. Op stek 38 vinden we Milo Caers, Finn Bauwens en Tobias Vansweevelt terug, voor team-C, zijnde Bent Artoos, Daan Laureys en Arjan Truyens die als 60° binnenliepen, en daarmee Matisse Keymeulen, Samuel Van Assche en Rune Van Dorp (77°) achter zich wisten te houden.

Je merkt het aan het aantal aangekomen teams dat er weer een massale belangstelling was, hetgeen betekende dat hier een top-10 positie lopen geen evidente opdracht was. Toch verschenen onze  jongens en meisjes cadetten met de broodnodige ambitie hier aan de start, om dat opgelegde huzarenstukje waar te maken, en telkens met …succes! In deze categorie moest loper één en twee 1000m afleggen, terwijl de 3° atleet 1300m kreeg voorgeschoteld. Met een knappe 6° eindplaats op 57 ploegen mogen onze 3 gasten, zijnde José Huybrechts, Isas Van Assche en Lars Peeters (wat een eindrush!) trotsvol terugblikken op hun passage hier, en eigenlijk geldt hetzelfde voor Anneline Smets, Jolente Alen en Noor Peeters, die als 1° jaars hier een uitstekende 7° plaats (op 54) uit de brand wisten te slepen. Wat verder in het pak zagen we ook nog Laure De Saeger, Emma De Bock (geboortejaar 2009…) en Axelle Keymeulen puik knokken voor elke meter, wat hen op positie 30 bracht.

Onze dames scholieren Annelore Hecq, Femke Verhoeven en Lisa van Damme kregen de 27° plaats (op 40) achter hun naam, en ook de heren kwamen niet in de buurt van die top-10 positie. Kamiel Van Rompaey, Milan De Saeger en Seppe Bossaert liepen als 21° binnen, terwijl Ruben Verspeurt, Tuur Aerts en Daan De Ceulaer tevreden moesten zijn met stek 30, op 48 ploegen. Voor deze laatste twee was het, als ik goed ben ingelicht, een eerste kennismaking met het veldloopgebeuren.

Bij de Juniors konden we mannen met ‘meer ervaring’ de strijd insturen, en dan weet je dat we wel meedoen voor die verhoopte top-10 plaats, zeker als je beroep kan doen op doorwinterde gasten als een Runar Van Der Putten, Gust Waegeman en Matthias Eeckhout. Wie deze YA-boys tijdens de maanden augustus en september bezig zag op het tartan zal niet verbaasd opkijken met hun … 9° eindpositie (op 37 teams). Runar kreeg de kortste afstand (1000m) op zijn bord, Gust de 1500m, en Matthias mocht het fraai afmaken, en had daar 2800m-lang de tijd voor.
Onze juniors meisjes Jitte Renmans, Silke Uytendaele en Ulrike Vandoolaege boden fraai weerwerk te midden van het 26-koppentellende peloton, en kwamen finaal uit op positie 13. Daarmee gaven ze hun clubvriendinnen Roos Corbeels, Dina Calders en Janne Van Ouytsel het nakijken, want zij overschreden de meet als 21°.

Bij de senioren dames nam Merel Geerts de start voor haar rekening, wat te midden van de massa (67 ploegen) geen sinecure was. In de eerste bocht werd ze al wat opgehouden, maar gelukkig kon ze daarna enkele loopsters inhalen om zo iets relaxter aan de zandstrook te beginnen. Het tweede zandgedeelte lag er best zwaar bij, maar eens daaruit was het al aan Lise Van Casteren om letterlijk het stokje over te nemen. Lise kon ongeveer als 20ste aan haar race beginnen, maar had blijkbaar geen superdag, en moest enkele plaatsen toegeven. Evy Hens was de voorziene slotloopster, en zij kreeg dus meteen de langste afstand, de 2800m voorgeschoteld. Evy begon sterk en kon terug enkele plaatsen inwinnen, maar na de eerste zandbak liep het mis. Ze kreeg pijn in haar bovenbeen en kon geen kracht meer zetten. Toch liep ze de wedstrijd uit (… met pijn) en eindigde op positie 38.

Bij de senioren heren waren het Lenn Teugels (team A) en Daan Coremans (team B) die de spits mochten afbijten. De twee heren bleven zowat heel de wedstrijd bij elkaar en Lenn kon maar net voor Daan de stok doorgeven aan Timo Convents. Hij liep de 3000m en zou hierbij zeer goed standhouden in het sterke pak. Yorick Van De Kerkhove kon dus als slotloper in een goede positie zijn wedstrijd inzetten, en steunend op zijn fraaie actuele conditie beginnen met nog wat plaatsen op te schuiven, waardoor de top-10 binnen handbereik was. Finaal, toen hij richting finish wou afslaan, stuurden de medewerkers hem echter de verkeerde richting uit, waardoor hij abrupt weer plaatsen verloor. We weten dus dat de heren beter waren dan die 11e plaats waarmee ze in de uitslag staan, kwam Merel (hield de wedstrijden voor ons mee in het oog…) ons achteraf nog netjes melden. Het andere ROBA-team, met naast startloper Daan, ook nog het duo Lander Dewyngaert en Elias De Wilde, finishte als 58e, op maar liefst 88 ploegen.

Bij de masters tot slot waren het Wim De Pauw, Joost Grymonpon en Redgy Tytgat die de spits mochten afbijten voor hun respectievelijke teams. Wim startte zeer sterk, en er kondigde zich een mooie vriendschappelijke broederstrijd aan, want ook Joost was, zoals we van hem gewend zijn, aardig ongeschonden uit de risicovolle startzone gekomen. Richting de zandbak kwam hij dichter in het spoor van zijn vriend Wim, maar deze laatste hield toch mooi stand, en gaf als eerste ROBA-loper zijn stokje door aan onze schijnbaar onverslijtbare Patrick Van Daele. Deze vertrok iets rustiger, meldde Merel ons, maar hield zeer fraai stand, om vervolgens de stok door te geven aan onze 3° man, Chris Wouters. Chris liep de dag ervoor nog een andere wedstrijd, maar dat was er echt niet aan te zien, en hij legde beslag op de 16e plaats. Bij het 2° team had Joost ondertussen Gerd Joos als 2° man op pad gestuurd, die op zijn beurt Filip Smets zou inspireren tot een fraai optreden, waarmee ze de 31e  plaats wisten binnen te halen. Daarmee hielden ze netjes ons C-team, zijnde de reeds genoemde Redgy, Luc Van Daele en Peter De Vocht achter zich, die als 47° zouden binnenlopen.

Afsluiten doen we met de opsteker van de dag, namelijk het collectief optreden van ons dames-trio bij de masters. Met Vera Meuris, Elke Heirman en nieuwkomer Melissa Van den Driessche wisten we wel dat we heel wat van de 22 ploegen achter ons zouden houden, maar dat we finaal alleen de duimen zouden moeten leggen voor het beresterke team uit Rieme, neen dat hadden we niet van de daken durven roepen. Vera nam het openingsdebat voor haar rekening, en liet zich niet geheel wegdrummen, waardoor ons YA-duo Elke en Melissa de achtervolging naar de voorste linies konden inzetten, welke strandde op de … schitterende 2° eindplaats (zie foto).

CCR 3
Masters Dames - 2de plaats - Vera, Elke, Melissa

Wat Elke en Melissa hier lieten zien doet het beste vermoeden voor de komende individuele crossen, waarin we hen met heel veel plezier extra zullen opvolgen … Knap, Dames!

rudy

Uitslagen - https://www.runningresults.be/resultaten/2021ccberlareresultnl