Verslag BVV AC Dames

18/5/2019 - Dames Interclub Ereafdeling - KBAB  

Onze dames houden stand in de hoogste afdeling!

Met een fameus vertimmerde ploeg vertrokken onze trainers naar de Oost-Vlaamse hoofdstad, waar de plaatselijke RCGent-medewerkers borg stonden voor een fraai georganiseerde titelstrijd in de hoogste rang van onze nationale atletiekranglijst. Wij staan er te weinig bij stil dat we als ROBA samen met de dames van OEHalle voor de Vlaams-Brabantse inbreng moeten zorgen in die topcategorie, en er dienen op te boksen tegen Brusselse en Waalse topteams zoals Excelsior en CABW.

Paul, Jo en Peter kenden al een tijdje het programma van onze marathondames Karen en Nina (zelfde weekend actief in marathon van Riga … vorig jaar in Dampicourt puike puntenpakkers), wisten dat onze spurtster Lien Andries niet tijdig op niveau zou geraken (maar net terug aan het trainen…), en voorbije week speelde de rugpijn bij Katelijne Lyssens haar zodanig parten dat ze met een krop in de keel haar vaste stek op de discus (vorig jaar nummer 2 in België !) en in de kogelring terug in handen gaf van de trainers. ‘Het zal lastig worden’ liet Paul zich ontvallen begin deze week. Hier en daar werden de poppetjes dus noodgedwongen weer verschoven, en die job is blijkbaar met kennis ter zake uitgevoerd, want ondertussen weten we dat onze dames er zich hebben overtroffen, met een mooi behoud in de hoogste klasse als finale bekroning.

Een individuele zege was er niet bij dit jaar, al zat Sietske Lenchant er met haar 2de plaats bij het hoogspringen (1m69) wel aardig in de buurt. Aan die dik verdiende 11 punten voegde ze er nog eens 8 extra toe, behaald in de kogelring (12m50). Ook onze Hera-dame Jenna Van Win maakte de meegereisde trainers blij met haar knappe puntenbijdrage. Ze was al lang voor de rest actief, want het nummer hamerslingeren stond erg vroeg geprogrammeerd. De trainingsvoorbereiding van de voorbije weken met Walter bleef niet zonder gevolg. De eerste poging was nog een nulworp, en ook bij de 2de kwam het er nog niet uit (stond toen laatst), maar dit karaktermeisje liet zich niet uit haar lood slaan, en poging drie was meteen goed voor 27m22, en plaats 8 (… 5 punten). Aan de speerstand liet ze 33m19 optekenen, goed voor 6 extra broodnodige punten. Voor de overige kampnummers hadden onze trainers scholiere Stien De Meyer (PR met 4m84 ver), Kato Gevaert (3m00 polsstok / 24m56 discus) en Florance Amon (9m97 HSS) opgeroepen, en dat resulteerde niet alleen in mooie puntenwinst, maar vooral ook in fameuze bonus aan teamsfeer. Polsstokcoach Nathalie Andries (bijstaan Kato) en spurttrainer Marlon Gevaert (als trainer van Inge, FloranceCharlotte en Paulien) wisten ook die belangrijke mentale basisattitude in goede banen te leiden.

Nog zo’n ‘topingeving’ van de trainers was het dubbelticket voor Paulien Dewyngaert voor de 400m en de 400m horden, wat betekende dat ze de aflossingen vanaf de zijlijnen mocht meemaken. En Paulien stelde alweer niet teleur, want met haar 62”62 op de horden schoven er alweer 9 puntjes in ons zakje, aangevuld met 7 stuks op de vlakke baanronde (58”61). Ook na de 100m horden stegen we verder op in de rangschikking (positie 7), en daar zorgde Inge Bellemans ( + 8p) voor met een fraaie 14”77 run. Voor het korte spurtgeweld hadden we Charlotte Kinable (12”59, 6p) en Chloë Porton (26”50, 2p) aangetrokken, en ook zij lieten ons niet in de kou staan. Nadat Merel Geerts een seizoensbesttijd had laten optekenen op de 800m (2’23”92), verscheen ons Berlare-duo Josephine Rondelez en Elien Osselaer op het tartan, bijgestaan door coach Cedric. Ook zij trokken de spikes aan, met slechts 1 doel … zoveel mogelijk punten bij mekaar sprokkelen. En als ze nog snel even een sportief steuntje wilden doorsturen richting Riga als eerbetoon voor Nina (morgen zondag actief op de marathon) zijn ze daar wonderwel in geslaagd. Josephine kwam uit op een mooie 4’50”92 (schitterende 6p) en Elien verpulverde haar 3000m record tot 11’14”19 (verbetering met quasi 16”!) Coach Cedric was in z’n nopjes, en zag mede dankzij zijn 2 dames ons verder opklimmen tot positie 6, net voor de aflossingen. Dit was natuurlijk ook onze ‘verplicht aanwezige scheidsrechter’ Bart Stroobandt (oprechte dank voor uw hulp, beste Bart!) niet ontgaan.
Plaats zes betekende … eindelijk uit de ‘gevarenzone’, maar anderzijds wel het stokje wisselen te midden van de beste 6 ploegen. Toch bracht ons 4x100m kwartet, bestaande uit Kato Gevaert, Sietske Lenchant, Charlotte Kinable en Inge Bellemans nog netjes 5 punten in het laadje. Daarmee was de druk er helemaal af bij ons gelegenheidsviertal 4x400m Lore Vanderwegen, Liselot Smolders, Stien De Meyer en Florence Amon.  
   
Aan het overwicht van Excelsior (maar liefst 183p) viel niet te tornen, en ook de plaatselijke atletes van RCGent (150,5p) plus de Waals-Brabantse dames van CABW (150p) schenen daar vrede mee te hebben. Onderaan was het kommer en kwel bij de mensen van ACMeetjesland en de Waalse vrienden van MOHA, maar leedvermaak van onze zijde was niet aan de orde. 14 dagen geleden zaten we immers nog zelf in zak en as …
Na de aflossingen gleden we terug weg van de 6de naar de 9de stek, maar daar lagen onze volgers al lang niet meer wakker van. Het behoud in de hoogste divisie was een feit, en dat dankzij al die ROBA-dames die hier voor 300% het beste van zichzelf hadden gegeven.

Ziehier hun volledige Roba-uitslag

SCHITTEREND DAMES, OPRECHTE DANK AAN JULLIE ALLEN!

Rudy