Verslag Veldloop Hannuit

20/01/2019 - 76ste Veldloop van Hannuit

NINA LAUWAERT BÉSTE BELGISCHE!  BROERS DE KERPEL EVENZEER OP DE AFSPRAAK.

Traditiegetrouw trok het CrossCup-gebeuren te Hannuit een ruime belangstelling. Al komt ons eigen Wespelaar met 67 crossedities aardig in de buurt, in het sympathieke Haspengouwse stadje wordt de oudste veldloop van het land georganiseerd. Dit jaar was men er aan de 76ste editie toe; de eerste dateert van  ... 1941.

Verslagen Indoor Hoboken en Gent

13-14/1/2019 - INDOOR GENT en HOBOKEN

Terwijl in al de andere Vlaamse provincies de atleten naar buiten werden gelokt met het vooruitzicht op het mogelijk behalen van een provinciaal crossschildje, waren alvast onze Vlaams-Brabantse atleten verlost van die moeilijke keuze… ‘indoor of veldlopen’, om de reden die u allen ondertussen al wel kent. In Hoboken en Gent wisten ze dat wel te waarderen, de komst van die extra aubergines.

Verslag Great Stirling Cross

Roba gaat internationaal, in de schaduw van Sterling Castle ...

Uiteraard keken ook wij afgelopen zaterdag naar de BBC-reportage rond de Great Stirling Cross Country in Schotland, overigens puik verzorgd met o.m. Paula Radcliffe als co-commentatrice. In een prachtig decor, in de schaduw van Sterling Castle en met ruige Schotse heuvelruggen op de achtergrond, gaven 18 topatletes, geselecteerd voor de Britse, Europese en Amerikaanse teams, er het beste van zichzelf.

Jogging "Rond de Plas" in Rotselaar

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseert ROBA de jogging "Rond De Plas" in Rotselaar. Dit is een jogging van 5km of 10km met start en aankomst op het parcours van de CrossCup wedstrijden.

De start van de jogging:

  • 5km: 13u30
  • 10km: 14u15

Deelname: 5€

Inschrijving in de sporthal "Sportoase" aan "De Meander" vanaf 12u.

In de sporthal zijn er kleedkamers en douches beschikbaar.

Parkeergelegenheid:

Verslag Veldloop Hulshout

8/1/2019 - Veldloop Hulshout

Onze jonge dames gaan verder op hun succesrijk elan …

Stiekem hoop je dat het nieuwe jaar ook meteen een soort nieuwe gretigheid en goede wil met zich meebrengt, waarbij in één klap alle zwakheden rond het crossgebeuren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Verslag Veldloop Grimbergen

7/01/2019 - Veldloop Grimbergen

Liene VAN ROMPAEY opent veldloopmiddag met overwinning!

Niet enkel in Hulshout liet Roba zich afgelopen weekend gelden. Ook in het Grimbergse Prinsenbos werden de auberginekleuren hoog gehouden. Op een mooie omloop met de nodige variatie, tekende Roba voor 1 overwinning, 5 andere podiumplaatsen en tal van ereplaatsen.

Verslag PK Indoor 2019

5/1/2019 - Provinciaal Kampioenschap Indoor Gent

11x goud, 5x zilver en 10x brons!

Zondermeer een mooie oogst om het nieuwe jaar mee in te zegenen, al dient gezegd dat voor sommige proeven alleen al … ‘deelnemen’ voldoende was voor het binnenhalen van eremetaal. Heel wat nationale toppers en subtoppers halen immers hun neus op voor die provinciale titelstrijd, en vooral bij de juniors en seniors is dan ook de ‘waarde’ van het goud, zilver of brons niet altijd van hetzelfde niveau.