Verslag Ninove-Mol-Hamme-Ieper-Ertvelde

3/7/2019 - NINOVE

De opstart van het zomerverlof bleek voor 3 ROBA-dames het moment om naar Ninove af te reizen voor de open meeting van onze VITA-vrienden, en vooral in het geval van de BETA-cadette Charlotte Coene was deze trip naar die momenteel wat omstreden Oost-Vlaamse stad een schot in de roos. Zowel op de 100m (12”91) als op de 200m (26”85) kreeg Charlotte er een persoonlijke recordvermelding achter haar naam.

Verslag Meeting Edegem

30/06/2019 - MEETING EDEGEM

Op 30 juni vond er in Edegem een meeting plaats onder de aanlokkende naam ‘ABES topmeeting’.
Erg veel indruk heeft dit blijkbaar niet gemaakt op onze atleten, want slechts 2 van hen maakten er hun opwachting. Joost Grymonpon liep er de niet alledaagse 300m-afstand, en kwam uit op een 41”92 chrono, terwijl Ilse De Coninck het netjes bij een klassieke 800m-run hield, en waarvoor ze trouwens een 2’58”58 achter haar naam kreeg.

Verslag BK JUN-BEL Lebbeke

29/06/19 - BK JUN/BEL TE LEBBEKE

Goud voor Josephine en brons voor Milan!

Welgeteld 5 ROBA’s, 2 juniors en 3 beloften, waren van de partij te Lebbeke voor hun Nationale titelstrijd, en maar liefst 2 van hen vielen er in de prijzen. Onze YA-belofte Josephine Rondelée trotseerde de hitte en windvlagen tijdens haar 5000m-run, en moest er alleen de juniore Jana Van Lent voor zich dulden. Haar 18’28”05 was niet alleen goed voor de gouden plak, maar tevens een fraai PR, en dat ondanks de alles behalve perfecte weersomstandigheden. Schitterend Josephine!!

Verslag PK Jeugd in Tienen

 29/6/19 - Provinciaal kampioenschap jeugd in Tienen

Hoogdag voor onze fusieclub!

Je hebt als ROBA-volger van die dagen dat u extra toertjes maakt omheen de piste om aan de andere toeschouwers duidelijk te maken … ‘ik hoor tot die auberginebende, en ik ben daar apetrots op’. Op zulke momenten zou je het haast uitschreeuwen … ‘dit is onze club’!

Verslag meetings Merksem - Oordegem - Lier - Lommel - Diepenbeek - Lokeren - Izegem

Overzicht nagekomen uitslagen 3de week juni - Merksem - Oordegem - Lier - Lommel - Diepenbeek - Lokeren - Izegem

Op 22 juni vond in Merksem de 2de memorial Jos Nuyens plaats, een zeer terecht herdenken aan die enthousiaste harde werker, daar in het noordelijk Antwerps district. Onze cadette Amélie Denecker deed hem alle eer aan met haar aanwezigheid, en vooral met een PR op de 80mH (12”91).

Verslag Jeugdmeeting Booischot

22/06/2019 - Jeugdmeeting Booischot

ROBA succesvol op de 3x600m aflossing!

Op het zonovergoten Antwerps jeugdcriterium mochten onze meest actieve jonge meisjes en jongens niet ontbreken, en we kunnen zondermeer stellen dat ze er niet onopgemerkt zijn gebleven. Niet alleen individueel werd er weer gestreden op hoog niveau, maar ook als aflossingsteam liepen ze zich fameus in de kijker.

Verslag BK Masters 2019

15-16/06/2019 - BK masters te Sint-Niklaas

JEANNINE, VERA en JOOST STELEN VOOR ROBA DE TRICOLORE SHOW!

Nog zo'n slechte keuze niet, Sint-Niklaas als locatie voor het BK voor masters. De naam kan wel in die richting wijzen, maar er werden daar in de hoofdstad van het Zoete Land van Waas heus geen Sinterklaasgeschenkjes uitgedeeld. Voor elke medaille of tricolore titel ontplooide er zich een bikkelharde strijd, waarbij onze ervaringrijke ROBA-dames en -heren een aardig woordje meespraken in de debatten.

Verslag Huizingen-Diepenbeek-Tienen

10/06/2019 - Huizingen-Diepenbeek-Tienen

Gouden steeple medaille voor Elias De Wilde!

Pinstermaandag is een vrije feestdag die traditiegetrouw druk opgevuld wordt met atletiekwedstrijden van allerlei pluimage. Zo hadden de OEH-collega’s in Huizingen uitgerekend op deze dag hun voorraad provinciale schildjes uitgestald voor de atletieknummers steeple en 10.000m. Op dit laatste onderdeel wist Diziana Vangoidsenhoven de 3de stek te bemachtigen bij de dames.