Verslag EK Atletiek Masters

5-15/09/2019 - EK Atletiek voor Masters in Venetië

"Venetië zien en ... de finale halen ..."

Zij hebben op het San Marcoplein, met zijn rijzige Campaniletoren, gewandeld, hebben de schoonheid van het Canal Grande ontdekt en zijn met hun gondel bijna geruisloos de Rialtobrug onderdoor gevaren. Zij hebben een van de mooiste steden van Italië bezocht, een levend museum haast.

Verslag BK Aflossingen

08/09/2019 - Merksem - Nat. Kamp. Estafetten

Bronzen plak voor onze 4x200m Dames!

Met slechts 3 teams mogen en kunnen we natuurlijk niet hoog van de toren blazen in dit artikel, zeker te midden van al die clubs die duidelijk meer teams in de strijd konden gooien. Zowel op als naast de piste was de belangstelling zeer groot, wat er ondermeer voor zorgde dat er haast gevochten werd voor iedere parkeerplaats. Qua temperatuur was het oké, al had de inbreng van de wind wel iets lager mogen liggen.

Verslag Tessenderlo - Brugge - Deinze - Lier

04-07-08/09/19 - Tessenderlo - Deinze - Tessenderlo - Brugge - Lier

Blijkbaar was die eerste voorbije schoolweek niet van die aard, dat onze jongeren zich reeds afgepeigerd voelden, wel integendeel. Her en der verschenen ze aan de start, mogelijk om het zich stilaan naar zijn einde lopende seizoen nog wat extra glans te geven, of om net de topconditie nog wat op te krikken, bijvoorbeeld richting komende zaterdag, in Tienen.

Verslag BSJ Jogging en Waterloop

30/08/2019 - BSJ Jogging

06/09/2019 - Waterloop

7de BSJ jogging Ourodenberg en 26ste Waterloop Aarschot, beide uitgegroeid tot een begrip in het regionale wegcircuit!

Ourodenberg was aan de 7de editie van zijn BSJ jogging toe. ROBA-man Gerd Joos van de kern Diest en echtgenote Sofie Cumps tekenden er mee voor de organisatie, die, ten voordele van de lokale basisschool, in totaal 406 deelnemers trok en is uitgegroeid tot een begrip in het regionale wegcircuit.

Verslag Jumbomeeting Dilbeek

31/08/2019 - Dilbeek (‘Jumbomeeting’) - Mol

Dilbeek

Op de laatste zaterdag van de zomervakantie was het drummen geblazen op de piste van onze Dilbeekse vrienden, alwaar de Vlaams-Brabantse scheidrechters hun jaarlijkse ‘Jumbomeeting’ aanboden voor de geïnteresseerde benjamins, pupillen en miniemen. Het is al decennia lang een ‘begrip’ in de wedstrijdkalender, en ook nu was de publieke belangstelling van uitstekend niveau.

Verslag BK AMH Brussel

31/08/2019 - BK AMH

Tweemaal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons voor onze G-ATLETEN!

U maakte al uitvoerig kennis met de prestaties van onze G-atleten, o.m. in het verslag op onze website van onze eigen succesvolle ROBAlympics van afgelopen zomer aan De Tumkens. Drie van onze G-toppers (atleten met een mentale beperking) verdedigden op 31 augustus jl. met verve onze aubergine kleuren op de Heizel, tijdens het Belgisch Kampioenschap voor Atleten met een Handicap.

Verslag Ninove - Tongeren - Lier

28-31/08/2019 - Ninove - Tongeren - Lier

Op de laatste z.g.n. vakantiemeeting van VITA in Ninove verschenen enkele Roba’s op de piste, waaronder een aantal cadetten en scholieren. Silke Uyttendaele (47”74), Runar Van Der Putten (38”59) en Mathias Eeckhout (40”09) opteerden voor de niet gebruikelijke 300m, wat natuurlijk telkens een persoonlijk record opleverde. Ella Guldentops en Zita Beelen acteerden naast de 100m ook op de 80mH, waar ze met respectievelijk 15"96 en 16”91 ook tot een PR kwamen.

Verslag meetings FC Huizingen en Brussel

23-24/08/2019 - BRUSSEL - HUIZINGEN

Lien Andries … nog net op tijd in vorm!

Met de nationale titelstrijd in aantocht (30/8 en 1/9 voor alle catg / 14/9 en 15/9 voor cad & schol) moet de conditiecurve stilaan maar zeker op topniveau staan. In die zin trokken dan ook nog een aantal Roba’s naar Brussel voor de ‘Brusselse Grand prix meeting’ (voorbije vrijdag) of iets verderop in Huizingen, waar voorbije zaterdag de betere Belgische atleten werden gelokt met het vooruitzicht van mooie koersen op de Flanders Cup-meeting.